Kuřecí prsa na zelí

Institut kompliment Kuchař: Institut…

Dietní recepty , DIA, Redukční 10 názorů

Suroviny

150 g kuřecích prsou (bez kůže)
1 lžička rostlinného oleje
300 g kysaného zelí
100 g cibule
směs koření na drůbež (bez soli)
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Římský hrnec ponoříme na 15 minut do dřezu se studenou vodou. Mezitím pokrájíme nadrobno cibuli a v míse smícháme s kysaným zelím a olejem.

  2. Římský hrnec vyjmeme z vody a naplníme zelím. Zelí poklademe kuřecím masem a posypeme kořením. Přiklopíme víkem a vložíme do studené trouby a zapneme na 200°C. Díky odpařování vody z keramického hrnce během pečení se nemusíme starat o podlévání, zhruba po 90 minutách je hotovo.

  3. Recept můžete použít pro přípravu obědu nebo večeře. V rámci udržovacího režimu jsou vhodnou přílohou vařené brambory.

Poznámka

Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim

Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):

1208 kJ

Bílkoviny 31 g

Sacharidy 22 g

Tuky 10 g

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® - http://www.komplimentinstitut.cz, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 16letých zkušeností.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 666 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí prsa na zelí

  • Miquel Miquel

    Pekl jsem v litinovém kastrolu s poklicí, v předehřáté troubě něco přes hodinu. Jelikož nevím co je "směs koření na drůbež", a ani jsem po tom nepátral, tak jsem maso naložil do marinády ze směsi koření a bylinek, které mi přišlo pod ruku :yes:
    Použil jsem německé zelí naložené ve víně, bez nálevu. Cibuli jsem předem osmažil, zelí ochutil, přidal kmín a trochu vody.
    Na talíři jsem posypal solí Maldon, podával jen tak bez brambor ;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Tenhle recept vyhrál na zítřejší oběd:yes:Budu dělat v PH, římský hrnec nemám:-8

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Dnes jsem dělala k večeři,dokonce nezaponměla vyfotit.Tak jsem přidala fotku.Posílám bod.Velmi chutné.:-p

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No a když nemáme ani jeden z uvedených hrnců, tak to snad půjde i klasicky, ne? Díky za inspiraci:-p:yes:

    Odpovědět

  • evalesa evalesa

    Je to moc dobrý recept lze použít místo římského hrnce "Pomalý hrnec" je perfektní můžete v něm dělat cokoliv a nemusíte u toho být!Můžete 3-5 hodin se procházet,sportovat,věnovat se dětem na zahradě..........

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    hned bych si dala!
    :yes:

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    Kuřecí + zelí:-p...prima recptík;-):yes:2.bodík

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Vypadá to krásně, ale já bych ty prsa ještě přikryla vrstvou zelí, aby nebyla tak suchá. Já nemám římský hrnec:-( Jinak dobrý recept:yes:

    Odpovědět

  • Aneta Aneta

    Taky se mi to líbí a je to ještě zdravé, co víc si přát.;-):-)

    Odpovědět

  • Betina Betina

    Vypadá to vyborně musym vyskoušet.:yes::yes::-O

    Odpovědět

Tématické fráze: kurecí prsa na zelí kuřecí prsa se zelím kuřecí prsa zelí dietni kureci prsa kuřecí na zelí kuřecí se zelím kuřecí prsa kuřecí prsa na kysaném zelí kureci prsa v zeli kureci prsa dietni kureci prsa recept kureci prsa recepty krůtí prsa na zelí kuřecí maso se zelim kuřecí prsíčka na zelí kuřecí prsa s kysaným zelím zelí s kuřetem kuřecí prsa kysané zelí kuřecí prsa a kysané zelí pečené kuře se zelím

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít