Štrúdl F. M. Pelcla :-)
Křupavé listové těsto, sladké švestky a hřejivá vůně skořice – tato podzimní varianta oblíbeného štrúdlu okouzlí na první sousto. Jednoduchý recept, který provoní celý domov.
Suroviny pro 3 kusy
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 852 kJ / 2 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,68 g |
Tuky | 147,56 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 324 mg |
Sůl | 0,71 g |
Sacharidy | 165,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 200 °C.
Krok 2: Těsto rozdělíme na díly a každý vyválíme do obdélníku.
Krok 3: Tvaroh vymícháme s vanilkovými cukry.
Krok 4: Plát těsta posypeme strouhankou, pomažeme oslazeným tvarohem, poklademe vypeckovanými švestkami viz. obrázek. Posypeme trochu skořicovým cukrem a zavineme.
Krok 5: Závin pomažeme rozšlehaným vejcem a přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 °C. Po 10 minutách zmírníme troubu na 170 °C a dopékáme do zlatova.
Krok 7: Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 6. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl F. M. Pelcla :-)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wQ9
Moje poznámka
Štrúdl F. M. Pelcla :-)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3wQ9
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 2 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 13 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 14 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 17 minutami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 18 minutami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 21 minutami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 23 minutami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 24 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 27 minutami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 36 minutami
Krkovička po farářsku
Olympus před 1 hodinou
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 1 hodinou
Nejlepší litý perník
Noumik před 1 hodinou
Tématické fráze:
štrudl ze svestek,
štrudl se švestky,
štrůdl švestky,
jak krájet štrůdl,
štrůdl z mikrovlnky,
kdy krájet štrudl,
strudl se švestka,
štrůdl v mikrovlnce,
obrázky štrůdl,
obrázky štrůdlu,
strudl se strouhankou,
mikrovlnka štrůdl,
krásný štrůdl,
švestkoví štrúdl,
obrázek štrůdlu,
listové těsto švestky,
štrudl s švestek,
studl ze švestek,
strudl obrazky,
recept ne štrůdl z mikrovonky
Suroviny:
těsto listové,
strouhanka,
tvaroh,
cukr vanilkový,
cukr skořice,
švestky,
vejce
Komentáře (14)
Ale to bych zamluvila tenhle krásný recept, vypadá opravdu moc dobře, chtělo by to foto řezu zboku, ale jinak věřím, že je skvělý