Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborný těstovinový salát s rajčaty a mozzarelou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenuzzi

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 540 kJ /
1 563 kcal
Bílkoviny86,18 g
Tuky38,27 g
Vláknina19,37 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 702 mg
Sůl1,67 g
Sacharidy208,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Po uvaření je propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat. Krok 2: Mezitím nakrájíme mozzarelu, rajčátka a dáme do mísy. Přidáme semínka, polníček, bazalku a pažitku (dá tomu pikantnější chuť). Krok 3: Potom přidáme těstoviny. Krok 4: Zakápneme citronovou šťávou a dostatečným množstvím olivového oleje a posypeme italskými bylinkami (čím více, tím lépe). Krok 5: Dobře promícháme a nakonec přidáme cca 0,5-1 lžíce hořčice. Pokud nejsou rajčátka dostatečně sladká, přidáme trochu cukru.

TIP: Oblíbené recepty na těstovinový salát

Zveřejněno 7. 9. 2010

Poznámka autorky Lenuzzi

Salát má zajímavou hořko-kyselo-sladkou chut. Pro mě nejlepší jídlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6NW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6NW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
těstovinový salát s rajcaty, rajčatový salát s mozzarelou, salát s mozzarelou, salát z rajčat a mozzarelly, recept na rajčatový salát s mozzarelou, testovinovy salat s mozarelou, rajčatový salát s mozarelou, salát z mozzarely, těstoviny s mozzarelou, výborný rajčatový salát, salaty s mozzarelou, testovinovy salat s mozzarellou, těstovinový salát, těstoviny s rajčaty mozarelou, italský salát s mozzarelou, recepty z mozzarely, těstoviny s mozarelou a rajčaty, salát s mozarelou a rajčaty, těstoviny s rajčaty a mozarelou, recepty s mozarelou

Suroviny:
těstoviny, sůl, rajče cherry, sýr mozzarella, polníček, šťáva citronová, olej olivový extra virgin, bazalka čerstvá, pažitka, semínka slunečnicová, koření italské, hořčice hrubozrnná, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu