

Fettuccine s lososem, smetanovou omáčkou a bylinkami
Suroviny 4 porce
- 400 g těstovin (doporučuji fettuccine, nebo fusilli)
- 100 g lososa
- 2x smetana ke šlehání (430 g - ne nízkotučné)
- 100 ml bílého vína (suchého)
- 2 lžíce citronové štávy
- cca 30 g parmazánu
- 100 ml vody
- čerstvé bylinky:
- petrželka
- pažitka
- bazalka
- žloutek (nebo bramborový škrob na zahuštění)
- máslo
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Na pánvi na másle osmahneme kousky lososa.
Přidáme smetanu, víno, citronovou štávu a vodu. Uvedeme do varu, přidáme parmazán a necháme ho rozpustit.
Přidáme nasekané bylinky, osolíme, opepříme.
Zahustíme škrobem smíchaným s vodou a chvili jeste povarime, nebo žloudkem (pokud však budete zahuštovat žloudkem, nejprve vypnete sporak, jinak se vajicko srazi).
Nakonec přidáme na pánev uvařené těstoviny a proházíme je s omáčkou.
Poznámka od kuchařky
Rychlé a velice chutné jídlo:)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Fettuccine s lososem, smetanovou omáčkou a bylinkami
-
Bylo to výborné
jen jsem místo vody přidala trochu mléka =) Pochutnala si celá rodinka
-
je to sice dobrý, ale znám i lepší a to o hodně
-
jestli slecna nebo pani varí, tak jak pise česky tak to bude teda bomba!!!!
-
Daniel: ne ve vode, ve smetane:D:D
-
rozpusteny pazmazan? ve vode?
no to musela teda bejt bomba! -
ryby nemusim, ale toto bolo velmi dobre!
-
Dala bych si...
+ -
-
Testoviny fettucine mam stale v zasobe a losos svele
uz se na to tesim bodiky 5
:
-
To je určitě moc dobrý.