Postup přípravy
Krok 1: Porce hejka očistíme a zbavíme hřbetní a břišní ploutve (vede přes celou rybu).
Krok 2: Porce ryby osolíme a připravíme si těsťíčko ze směsi hrašky-pikant, vody a nasekané petrželové nati.
Krok 3: Jakmile je hustota těstíčka taková, že bezproblémově drží na rybě tak vkládáme obalené ryby do rozpáleného oleje a velmi zprudka opékáme, dokud není těstíčko krásně zlaté a křupavé.
Krok 4: Po osmažení necháme okapat na ubrousku a podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.
Zveřejněno 1. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažený hejk v pikantním těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZMg
Moje poznámka
Smažený hejk v pikantním těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OZMg
Nejnovější recepty
Likérové kávy
Přidáno před 4 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 15 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 19 hodinami
Kapr na křenu
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší langoše
LUCAH před 1 hodinou
Posvícenské ořechy
brtna před 1 hodinou
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 1 hodinou
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 2 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 2 hodinami
Povidlové slepovánky
Janina2410 před 2 hodinami
Likérové špičky
Klanic před 3 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
barypb před 3 hodinami
Kuřecí nudličky v jogurtové omáčce s křupavými gnocchi
barypb před 3 hodinami
Rohlíčky z tatranek
jaroko před 3 hodinami
Tématické fráze:
hejk,
ryba hejk,
hejk recept,
recept na hejka,
jak připravit hejka,
recepty z hejka,
ryba hejk recepty,
priprava hejka,
hejk mořská štika,
recepty na hejka,
mořský hejk,
hejk recepty,
ryba hejk recept,
mořská štika hejk,
hejk ryba,
obalovaný hejk,
smažený heik,
morska ryba hejk,
recept hejk,
hejk v pivním těstíčku
Suroviny:
mořská štika,
směs hraška pikant,
nať petrželová,
voda,
olej,
sůl
Komentáře (2)