Biftek
Biftek s hranolkami není jídlo, které bychom si dopřávali každý den. Hovězí svíčková je poměrně drahá surovina, proto si na přípravě bifteku dáváme opravdu záležet. Pak ale budeme odměněni nevšedním chuťovým zážitkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 194 kJ / 1 002 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 162,40 g |
Tuky | 39,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 3,64 g |
Sůl | 8,80 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Svíčkovou nakrájíme na 2-3 cm špalíky, otevřenou dlaní naklepeme, osolíme, opepříme. Pepř vtlačíme do masa, potřeme olivovým olejem a dáme na hodinu odležet do ledničky.
Krok 2: Na rozpáleném tuku opečeme 3-4 minuty z každé strany a při této délce pečení máme středně propečený biftek (médium).
Krok 3: Pak biftek zabalíme do alobalu a necháme v teple chvíli odležet.
Krok 4: Podáváme s hranolky nebo opečenými brambory a tatarkou.
Krok 5: Většinou se biftek podává s volským okem, není však podmínkou.
Zveřejněno 3. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biftek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rgkq
Moje poznámka
Biftek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rgkq
Nejnovější recepty
Pizza košíčky
Přidáno před 51 minutami
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 15 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 15 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 20 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno 22. 8. 2025 11:01:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Ivyjg před 29 minutami
Čína, jakou svět neviděl
Veronika_1 před 32 minutami
Vepřový guláš a domácí nočky
Blazenka před 37 minutami
Bábovka BBB - báječná banánová bábovka
Fulda před 40 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Pechule před 47 minutami
Majonézové kynuté buchty
LenaCiz před 1 hodinou
Pikantní kuřecí stripsy
katkasar@seznam.cz před 1 hodinou
Domácí mátový sirup
petasek000 před 1 hodinou
Banánové lívance
VeruH. před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Jajav před 2 hodinami
Tématické fráze:
biftek recept,
biftek,
hovězí biftek,
jak udělat biftek,
recept na biftek,
biftek medium,
recept biftek,
biftek ze svíčkové,
steaky a bifteky recepty,
hovězí biftek recept,
biftek recepty,
bifteky,
jak spravne udelat biftek,
biftek na grilu,
recept na hovězí biftek,
recepty biftek,
jak se dela biftek,
hovězí maso recepty,
hovězí panenka,
jak připravit biftek
Suroviny:
svíčková hovězí,
sůl,
pepř drcený,
olej olivový,
olej
Komentáře (28)
Před prvním použitím je potřeba ji vypálit. Panev vymyjte běžným saponátovým prostředkem na nádobí a horkou vodou. Po umytí pánev vysušte.
Suchou pánev poště na sporák a velmi silně rozehřejte. Až nyní pridejte olej.
Až se olej rozpálí přidejte nahrubo nakrájené plátky syrových brambor s se slupkami. Brambory dobře opečte a pak vyhoďte.
Po skončení železnou kovanou pánev opět umyje a vytřete mastný papírem, aby při skladování nerezla.
Železnou konanou pánev koupíte např. Zde http://www.gastronom.cz/Panev+zelezna+kovana
http://dolcevita.blog.cz/0703/hovezi-steak-beefste...
Biftek = beefsteak = steak...
http://www.trebonskykapr.cz/biftek-z-kapra
Jinak naprosto souhlasím s Elizou, těžká železná pánev co po vložení masa ihned nevychladne. Asi bude v Česku potíž dostat,aso které se flákne na suchou pánev mastí se samo zevnitř. Svíčková je na to podle mne dost suchá a bez oleje to nepůjde. Jen tedy strašně horký, aby se maso co nejrychleji "zatáhlo".
Bodík pro tebe!
Biftek připravit umím (dědictví po dědovi, byl dost proslulý šéfkuchař) a tomuto receptu bych nic nevytýkala, jen dodala maximální rozpálení pánve (nejlépe železné s těžkým dnem), teprve poté přilití oleje (nebo ani ne, pokud je maso v oleji naložené)a ono zmíněné odpočinutí opečeného masa. Většinou by se mělo solit až po opečení, ale úplně nutné to není...
Jendo, bod Tě nemine!!