Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme červenou řepu ve vodě, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Současně uvaříme i těstoviny klasickým způsobem.
Krok 2: Vymažeme zapékací mísu olejem, na dno vrstvíme polovinu těstovin, polovinu strouhané nivy, řepu a zopakujeme opět vrstvu zbylých těstovin a nahoru dáme nivu. Dáme zapéct do trouby na 15 minut.
Krok 3: Ve smetaně si rozkvedláme vejce, sůl, pepř a bazalku a zalijeme v míse těstoviny, opět zapečeme dokud se nahoře nevytvoří kůrčička (asi dalších 15 minut).
Zveřejněno 13. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rudé těstoviny zapečené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ozW
Moje poznámka
Rudé těstoviny zapečené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ozW
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 20 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 9 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 10 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 11 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 12 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 13 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 13 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 14 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 16 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 16 hodinami
Tématické fráze:
vaření s rudou,
těstoviny s nivou a červenou řepou,
zapecena repa s testovinou,
těstoviny zapecené s řepou a nivou,
řepa těstoviny,
testoviny, niva, repa,
zapecena cervena repa ve smetane,
zapečená červená řepa těstoviny,
recept jednoduché zapečené těstoviny sladké,
řepa niva těstoviny,
zapečený těstoviny
Suroviny:
řepa červená,
těstoviny,
sýr niva,
smetana sladká,
vejce,
sůl,
pepř,
bazalka čerstvá,
olej
Komentáře (2)