Vinná omáčka

blikni Kuchařka: blikni

Doba přípravy: 1 hodina Omáčky 0 názorů

Suroviny

2 mrkve
1/2 menšího celeru
nové koření
celý pepř
tymián
bobkový list
olej
1 lžíce cukru krystal
menší rajský protlak
1 velká lžíce švestkových povidel
200 ml hovězího vývaru (nebo bujónu)
100 ml červeného vína
100 ml čerstvé pomerančové šťávy
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu, přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat.

  2. Pak přidáme koření, protlak, povidla a vývar, dobře promícháme a necháme asi 40 minut provařit.

  3. Pak zalijeme červeným vínem.

  4. Omáčku rozmixujeme (nebo propasírujeme, pokud chceme omáčku hladkou), osolíme a opepříme dle chuti a nakonec dáme čerstvou pomerančovou šťávu. Podáváme ke zvěřině nebo k uzenému masu.

Poznámka

Zdroj: časopis Instinkt, s drobnými úpravami

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vinná omáčka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vinna omacka vinná omáčka k masu vinná omáčka recept vinné omáčky omacky recept vinna omáčka recept na vinnou omáčku omáčka vinná omáčka z červeného vína vinná omačka ke zvěřině vinná omáčka na maso vinná omáčka z červeného vína omáčka s červeným vínem omacka k masu vinna s houbami vinná k vinné omáčky k masu omáčka s červeným vinen omáčka s vínem vinná omacka povidla pomerančová omáčka s červeným vínem