Vinná omáčka

Omáčky Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Omáčky Doba přípravy: 1 hodina 0 názorů

Suroviny

2 mrkve
1/2 menšího celeru
nové koření
celý pepř
tymián
bobkový list
olej
1 lžíce cukru krystal
menší rajský protlak
1 velká lžíce švestkových povidel
200 ml hovězího vývaru (nebo bujónu)
100 ml červeného vína
100 ml čerstvé pomerančové šťávy
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu, přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat.

  2. Pak přidáme koření, protlak, povidla a vývar, dobře promícháme a necháme asi 40 minut provařit.

  3. Pak zalijeme červeným vínem.

  4. Omáčku rozmixujeme (nebo propasírujeme, pokud chceme omáčku hladkou), osolíme a opepříme dle chuti a nakonec dáme čerstvou pomerančovou šťávu. Podáváme ke zvěřině nebo k uzenému masu.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis Instinkt, s drobnými úpravami

Komentáře k receptu Vinná omáčka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vinna omacka vinná omáčka k masu vinná omáčka recept vinné omáčky omacky recept vinna omáčka recept na vinnou omáčku omáčka vinná omáčka z červeného vína vinná omačka ke zvěřině vinná omáčka na maso vinná omáčka z červeného vína omáčka s červeným vínem omacka k masu vinna s houbami vinná k vinné omáčky k masu omáčka s červeným vinen omáčka s vínem vinná omacka povidla pomerančová omáčka s červeným vínem