

Bulgur zapečený se švestkami
Suroviny
- 250 g bulguru
- 10 švestek
- 2 vejce
- 2 dcl mléka
- 3 lžíce moučkového cukru
- máslo
Postup přípravy receptu
Uvaříme bulgur klasickým způsobem.
Vymažeme si máslem zapékací mísu, vsypeme uvařený bulgur, pocukrujeme, poklademe vypeckovanými švestkami, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem.
Navrch dáme kousíčky másla a můžeme opět trošku pocukrovat.
Pečeme v troubě na 160 stupňů 30 minut.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bulgur zapečený se švestkami
-
Také vyzkoušíme bulgur poprvé, je to obilnina, a jistě moc zdravá a právě dozrávají švestky, tak zkusíme opět něco nového. Mám vnoučátka, tak si myslím, že to bude pro ně výborné.
Děkuji -
Já už bulgur jedla, na několik způsobů, hlavně exotické recepty, moc mi chutná
-
-
Bulgur už jsem jedla jako přílohu na sladko může být také dobrý
-
Přes google jsem si našla,co to bulgur je
neznám to
Recept se mi líbí
+2
-
Já taky bulgur nejedla
, ale receptík mě navnadil k vyzkoušení
-
To vypadá dobře
. Bulgur jsem ještě nejedla, to by chtělo vyzkoušet