

Zapečené těstoviny "Všehochuťky"
Suroviny
- cibule
- cuketa
- houby
- česnek
- zbytky salámů (klobás, uzenin všeho druhu, vařeného či pečeného masa)
- jarní cibulka
- paprika čerstvá
- olej
- mléko
- vejce
- hořčice
- hladká mouka
- vegeta
- těstoviny (fleky, vřetena, kolínka...)
Postup přípravy receptu
Těstoviny uvaříme podle návodu doměkka, propláchneme.
Než se těstoviny uvaří, do pekáčku na olej nakrájíme na kousky všechnu uzeninu, zeleninu...co dům dá, množství a poměr surovin naprosto libovolné, cokoli se může vynechat či naopak nahradit jinou zeleninou, vše osmahneme, aby cibule zesklovatěla a uzeniny pustily tuk.
Do osmažené směsi vsypeme těstoviny, zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, vegetou a lžící hořčice a mouky. Solit není díky uzeninám a vegetě třeba, kdo má rád, opepří.
Vše promícháme a dáme zapéct na 15 min. do trouby na 250°C, ke konci, pokud můžeme, dáme gril či jen ohřev shora.
Možno posypat i zbytky sýrů.....
Poznámka od kuchařky
Rodina nejí houby, moji dnešní večeři, takže jsem využila příležitost a vyčistila lednici od zbytků. Zároveň mě inspirovat předchozí recept s hořčicí ve vejci....a už u této přípravy zůstaneme, je to vynikající....
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečené těstoviny "Všehochuťky"
-
tož dobré to bylo
-
Také občas nakoupím něco, co mě v obchodě zrovna zaujme, ale dělám to tak, že si k tomu přikoupím další potřebné, aby se dalo připravit jako pokrm.
S těmi zbytky to dělám jinak - když vidím, že se už šunka, salám, sýr apod. nedojí, protože každý jde po čerstvě nakoupeném, ale i např. žampiony, pórek, cibulka, nakonec i pečené maso - tak vše dávám do mrazáku do jedné krabičky (suroviny samostatně zabalím) a pak jednou za čas udělám pizzu. Je to vlastně zadarmo večeře (jen udělám těsto) a všichni máme pizzu rádi. -
Jsem na tom stejně, jako Isahu.
Jdu do obchodu, napsaný lístek, který samozřejmě zapomenu na stole doma
. Koupím všechno, mimo toho, co jsem měla na lístku.
Pak musím ještě několikrát znova do obchodu. Taky mi zbyde salám, sýr, kus anglické, které ještě lze spotřebovat. Jinak vše posílám pejskům do Petřvaldu. Takže se mi recept taky moc líbí.
-
Elizo, nesouhlasím
, myslím, že i invenční zpracování zbytků může být recept
v každé rodině se čas od času v lednici nahromadí kousky sýra, uzeniny či zeleniny, které už by bylo dobré dojíst...pak jsou takového recepty myslím na svém místě - lépe přeci suroviny zpracovat, než vyhodit
Máš můj obdiv, pokud se ti daří udržet nákup potravin a stav v lednici v plánované rovině, já se o to snažím celý život, do obchodu jdu s plánovaným lístkem a odcházím s neplánovaným nákupem
, ale je fakt, že to zase všechno zpracuji, jídlo se u nás nevyhazuje
-
Může to být dobré a moc...
Ale je to vlastně recept?
Nic takového, jako "čistění lednice od zbytků" nedělávám, kupuji víceméně programově ty suroviny, z kterých chci vařit. Tak nevím, jestli bych si na vaření šla koupit něco, co u ostatních zůstalo v lednici jako zbytky.
Nazvala bych to "invenčním zpracováním zbytků", ne receptem, který nabízím ostatním k realizaci. -
bibi, díky za tip, ráda zkusím
-
Isahu, tohle přesně dělám, když probírám lednici, ještě si přivařím pár brambor, rozkrájím je jako na salát a zamíchám s těstovinama, někdy to zaleju vajíčkama, nebo tam dám sýr a bylinky. Prostě v improvizaci se tu může každý vyřádit
a s těma bramborama to vyzkoušej, je to fakt dobrý, mám tu i recept, myslím Mišmaš
Dávám 4.boda
-
Zase po dvacáté hodině
a opět mňamka
+
-
už jenom to foto ,musí to být mnamka