Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta s chutí koláče

Velmi jednoduchý moučník, který zvládne i naprostý začátečník. Tvarohová náplň těsto zvláční a povidla mu dodají na pikantnosti. Pečení na plechu je velmi rychlé a servírování snadné a úhledné.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vaden vaden

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

Hrnek o objemu 250 ml.

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 247 kJ /
5 795 kcal
Bílkoviny109,41 g
Tuky172,88 g
Vláknina15,48 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 725 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy942,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uděláme tvarohovou náplň a to tak, že všechny suroviny vyšleháme šlehačem. Krok 2: Pak připravíme těsto. Vajíčka vyšleháme s cukrem, potom přidáme mléko, olej a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Krok 3: Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný vyšší plech nalijeme polovinu těsta, na těsto nalijeme tvarohovou náplň, lžičkou klademe povidla (tak, jako byste dávali ovoce) a nakonec vlijeme druhou část těsta. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 30 minut. Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).

TIP: Tip na ostatní hrníčkové moučníky

Zveřejněno 25. 2. 2012

Poznámka autorky vaden

Recept mám od kamarádky, buchta je výborná, vláčná a chutná jako hanácký koláč.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta s chutí koláče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZpvQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta s chutí koláče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZpvQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Janja: Tak to máme s vnoučaty stejně, taky jim tuhle buchtu peču. :-)

Skvělá buchta<3. Vnoučata vzkazují: OPAKOVAT, OPAKOVAT :yes::yes::yes:

:-)<3:yes::yes: dělám už hodně let a vždy je skvělá :-K

Podle tohoto receptu ji peču už několik let a je prostě luxusní!!! <3<3<3 Vždycky je hned pryč!!!!:-Q:-Q:-Q:-):yes:

Dělám už dlouho.Je výborná. Místo po povidel jsem dávala i makovou náplň nebo švestky.

:yes::yes:: Měla velký úspěch.Úžasná,výborná......:-p:-p:-D:-D

Také jsem upekla tuto buchtu, ale bohužel se mi těsto srazilo. Nevím ale proč. Chutnala jsem ji u kamarádky a je opravdu moc dobrá. Tak snad příště se povede.

dnes jsem dělala podle tebe a taky fajn;-):yes::yes:
akorát jsem to přehnala s mlékem do tvarohu, tak jsem těsto dala celé dospod, nahoru tvaroh, na to povidla a dopadlo to:yes:
posílám bodík a obrázky:-K

Tak jsem dnes tuto buchtu upekla a všem moc chutnala dávám bodík:yes:

Tématické fráze:
buchta s chuti kolace, koláč bez vajíček, frgálová buchta, buchta jako koláč, buchta jako hanácké koláče, buchta bez vajicek, koláč bez vajíčka, buchta jako kolace, buchta s trnkama, kolace bez vajicek, koláče buchty, úžasně rychlá tvarohová buchta, chutné koláče, chuť jako hanácké koláče, fajn buchta, buchta s chutí koláčů, koláč z vajíček, buchta chutná jako koláče, kolac s trnkama, buchta s chuti hanackeho kolace

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, prášek do pečiva, mléko, vejce, olej, tvaroh kostka, vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, pudink vanilkový, mléko, povidla švestková, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu