

Svěží broskvový koláč
Doba přípravy: 60 minut Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 5 názorů
Suroviny
- Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- nastrouhaná kůra z jednoho citrónu
- špetka soli
- 4 vejce
- 125 g rozpuštěného a schladlého másla
- 3 velké broskve
- Na drobenku:
- 150 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 g másla
- Na citronovou polevu:
- 100 g moučkového cukru
- 2 PL citronové štávy
Postup přípravy receptu
Vajíčka a oba cukry vyšleháme, přidáme máslo, citronovou kůru a nakonec mouku s pr. do pečiva.
Vyšleháme hladké těsto, které vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech.
Těsto uhladíme a poklademe na plátky nakrájenými, oloupanými broskvemi.
Posypeme drobenkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C zhruba 25 minut.
Po upečení potřeme ještě teplý koláč citronovou polevou pomocí mašlovačky.
Necháme vychladnout a krájíme na libovolně velké řezy.
Poznámka
Recept mám z kuchařky Dr.Oetkera"Pečeme s láskou"
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Svěží broskvový koláč
-
upekla jsem koláč bez citr. polevy a byl supr.. za den snězený ukládám si receptík, je výborný. Opravdu jemné těstíčko
-
no to mě podrž - peču možné i nemožné, ale dát na upečenou žmolenku citronovou polevu mě věru nenapadlo a to už teď bez vyzkoušení vím, jak to musí být lahodné
-
Já miluji tyhle koláče
-
-
+3Povedený koláček