Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta s čokokysankou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

JanaB1

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 872 kJ /
5 228 kcal
Bílkoviny90,68 g
Tuky205,06 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 364 mg
Sůl0,86 g
Sacharidy738,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: V míse smícháme mouku, oba cukry a prosátý kypřící prášek. Krok 3: Promícháme, přidáme celé vejce a mléko. Nyní si na dobré promíchání vezmeme elektrický šlehač. Po vymíchání přidáme olej a poté rum. Krok 4: Vypracované těsto vylijeme na plech, povrch buchty stěrkou urovnáme a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C asi na 25 minut. Krok 5: Čokoládu nalámeme, ve vodní lázni rozpustíme a poté vmícháme zakysané smetany. Krok 6: Natřeme na upečenou buchtu a povrch trochu urovnáme. Buchtu s čokokysankou můžeme pro vylepšení posypat kokosem nebo ořechy.

Zveřejněno 26. 1. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta s čokokysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3JYR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta s čokokysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3JYR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Michaela Medkova: Děkuji za upozornění.:-) Olej jsem již do surovin dopsala.

Po týdnu, kdy opět peču tuto buchtu, jsem ale zjistila, že v popisu je uveden olej, ale v surovinách ne:-O. Kolik oleje se má přidávat prosím?:-S

Dnes jsem našla tento recept a hned ho vyzkoušela. Buchta je vláčná a velmi chutná:-p. Akorát jsem si vzala větší hrnek a buchta mi vyšla vyšší, což ale není žádná závada.:-)). Celé rodinně chutná. Ukládám do oblíbených a posílám bodíčka:yes: Dovoluji si přidat fotečku. Díky za receptík:-K

Tématické fráze:
tncz nova, tncz nova levné recepty ládi hrušky palačinky, levné buchty s ovocem od ládi hrušky dnes recepty, kefírová buchta láďi hrušky dnes, šlehaná buchta s mákem, levna buchta na plech, tncz nova levné recepty ládi hrušky mrkvovy dort buchta, krokodyli buchta, buchty kyprici prasek ladi hrusky, tncz nova levné recepty ládi hrušky tento týden

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, vejce, mléko, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, rum, olej slunečnicový, čokoláda, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu