

Vepřové plátky dušené se zeleninou
Suroviny
- 4 vepřové plátky
- 2 mrkve
- 1 pastiňák
- hlávkové zelí
- cca 2 hrsti mražených hříbků
- sůl
- pepř
- 1 smetana na vaření
- 3 polévkové lžíce hladké mouky na zatření
Postup přípravy receptu
Vepřové plátky osolíme a opepříme a vložíme do hrnce, obložíme je na kostičky nakrájenou mrkví a pastiňákem, na nudličky nakrájeným hlávkovým zelím a rozmrazenými hříbky, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Až je maso měkké, tak zatřeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou, necháme provařit a podle chuti dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Díky zelí a mrkvi je omáčka jemně nasládlá, díky hříbkům pěkně voňavá a pastiňák upřednostňuji před petrželí, že není tak chuťově výrazný.
Když jsem zjistila, že hlávkové zelí v lednici by chtělo upotřebit, byla u nás příjemná změna na talíři v podobě rychlého obědu.
Já těstoviny nemusím, měla jsem jako přílohu brambory, ale rodině jsem uvařila špagety.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové plátky dušené se zeleninou
-
Zítra to zkusím, zaujalo mne to, jen nevím jaký kus masa na to nejlíp využít????
-
prima receptík
+13
-
Tento receptík se mi velmi líbí, proto ráda posílám 12. bodík
-
Výtečná večeře
, měla jsem pochybnosti, když tam nejni žadná cibul, ale pochutnali jsme si všici
. Díky za inspiraci
-
Super.
-
hm takový jídla já můžu.
-
Mńamka.Zkusím
-
Upotřebený pastiňák a zelíčko, úchvatné fotečky a pro tebe plusík!! taková jídla jsou k nezaplacení
-
Ivulinko, bezvadná mana a dobré složení surovin. Jen tak na mžitkový pohled bych řekla, že je to svíčková
Máš 6.boda
-
Mňam
Ivulinko. pěkná fotka
a jídlo musí být mňamka
-
-
Zelenina a hříbky tomu se nedá odolat
+3
-
Krásné! Poslala jsem bod! určitě vyzkouším
-
vypadá to dobře!!!