Vepřové plátky dušené se zeleninou

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Vepřové maso 14 názorů

Suroviny

4 vepřové plátky
2 mrkve
1 pastiňák
hlávkové zelí
cca 2 hrsti mražených hříbků
sůl
pepř
1 smetana na vaření
3 polévkové lžíce hladké mouky na zatření
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky osolíme a opepříme a vložíme do hrnce, obložíme je na kostičky nakrájenou mrkví a pastiňákem, na nudličky nakrájeným hlávkovým zelím a rozmrazenými hříbky, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  2. Až je maso měkké, tak zatřeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou, necháme provařit a podle chuti dochutíme.

Poznámka

Díky zelí a mrkvi je omáčka jemně nasládlá, díky hříbkům pěkně voňavá a pastiňák upřednostňuji před petrželí, že není tak chuťově výrazný.

Když jsem zjistila, že hlávkové zelí v lednici by chtělo upotřebit, byla u nás příjemná změna na talíři v podobě rychlého obědu.

Já těstoviny nemusím, měla jsem jako přílohu brambory, ale rodině jsem uvařila špagety.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 428 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové plátky dušené se zeleninou

Tématické fráze: veprove platky se zeleninou duseny veprovy platek veprovy platek se zeleninou dušené vepřové se zeleninou vepřové plátky v troubě se zeleninou vepřové plátky na zelenině vepřové plátky vepřový plátek dušený dušene vepřove maso pastinák dušený vepřové plátky na zelenině se smetanou vepřové plátky na žampionech se smetanou vepřový dušený plátek dusene veprove na zelenine vepřové se zeleninou veprove platky na mrkvi vepřový plátek na zelenině dušene platky dobre veprove platky se zeleninou veprove platky na mrkvi a petrzeli

Zapomněl/a jsem heslo