Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 424 kJ / 101 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,90 g |
Tuky | 0,50 g |
Vláknina | 12,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 17 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si zapněte troubu na asi 180°C.
Krok 2: Brambory nadrobno pokrájejte nebo ještě lépe nahrubo nastrouhejte, stejně tak cibuli. Pokud brambory strouháte na struhadle a ne v robotu, pustí dost vody - trošku vymačkejte.
Krok 3: V míse promíchejte se solí a pepřem a troškou podravky - brambory dost berou sůl.
Krok 4: Rozpusťe si asi půlku připraveného másla, vymažte zapékací misku a do zbytku vmíchejte dvě lžíce zakysané smetany.
Krok 5: Plát těsta překrojte na půl a naplňte bramborovou směsí a pokapejte máslem se zakysankou. Vzniknou vám po zavinutí dva menší "štrůdlíky", které ztvarujte do misky a pokrájejte zbylým máslem.
Krok 6: Ve vyhřáté troubě pečte asi 30-40 minut - to uvidíte sami, až těsto zezlátne.
Krok 7: Ještě horké polijte z hrníčku asi deckou vody, do které jste vmíchali lžičku podravky - voda se vpije, zasyčí a zvláční těsto. Pak lehce pomažte zakysanou smetanou. Jí se teplé, studené je ale dobré taky.
Zveřejněno 18. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krompiruša - závin s bramborami a cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKOg
Moje poznámka
Krompiruša - závin s bramborami a cibulí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JKOg
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 8 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 9 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 42 minutami
Banánová bábovka
Noumik před 59 minutami
Rybízový sirup
gasli před 1 hodinou
Houskové knedlíky
Ashelin před 1 hodinou
Koprová omáčka s hovězím masem
Ashelin před 1 hodinou
Velmi šťavnatý moučník
Kacenecka před 4 hodinami
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Marek08 před 4 hodinami
Bramboračka II.
Kajkajak před 4 hodinami
Karbanátky z ovesných vloček
Merylas před 4 hodinami
Buchtičky s krémem
Davidíček před 5 hodinami
Tématické fráze:
závin s bramborami,
kompirusa,
zavin s cibuli,
chorvatsky zavin,
listové těsto s bramborami,
krompiruža,
tradiční chorvatský recept,
recept chorvatský závin,
závin s bramborem a cibulí,
závin z listového těsta s bramborami,
listový závin s brambory,
chorvatske brambory s cibuli,
pita závin,
zapečené štrůdlíky,
pita s bramborami,
chorvatske listove testo,
bramborový listový závin recept,
chorvatske recepty z listového těsta,
pita krompirusa,
krompir salat
Suroviny:
těsto listové,
brambory rané,
cibule červená,
smetana zakysaná,
máslo,
sůl,
pepř,
podravka
Komentáře (37)
Děkuji za odpověď
No, erna mrkonjic: možná myslela těsto na PITA placky (chleba)
Díky všem - opravdu zkuste, je to nenáročné, rychlé, chutné a většinou ze surovin, které jsou stále v lednici nebo ve špajzu