Kouzelný karamel
Vařené Salko přetvořené na karamel je skvělým tipem pro milovníky sladkých pochoutek. Stačí několik hodin jemného vaření kondenzovaného mléka, vznikne hustý, krémový karamel s jemně oříškovou chutí. Tento jednoduchý trik nabízí lahodný základ pro různé dezerty.
Postup přípravy
Krok 1: Potřebuješ konzervu Salka - slazeného zahuštěného mléka. Konzervu neotvírej, jen z ní sundej papírový přebal.
Krok 2: Dej ji do hrnce a zalij vodou, aby byla plechovka ponořená.
Krok 3: Zakryj poklicí a dej na oheň. Jakmile se začne voda vařit, ztlum oheň (ale jen tolik, aby se voda nepřestala vařit) a vař 2 hodiny. Nech vodu vychladnout, vyndej konzervu a otevři ji. Objeví se hustý a zlatý karamel.
Krok 4: Můžeš ho použít na zdobení šlehačkových nebo zmrzlinových pohárů, našlehat s máslem do hladkého krému nebo použít jako základ karamelového likéru.
Zveřejněno 15. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kouzelný karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQ9l
Moje poznámka
Kouzelný karamel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JQ9l
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 2 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 7 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 1 hodinou
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 2 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 2 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 2 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 3 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 3 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 5 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 5 hodinami
Tématické fráze:
karamel postup,
jak uvařit karamel ze salka,
karamel ze salka,
salko karamel,
jak uvařit salko na karamel,
jak uvarit salko,
karamel salko,
jak uvařit karamel,
karamel,
tatra salko karamel,
tatra karamel,
karamel recept,
vaření salka na karamel,
jak uvařit karamelové salko,
jednoduchý karamel,
tuhý karamel,
tatra karamel krém,
salko karamel recepty,
karamelové mléko,
krém ze zahuštěného mléka
Suroviny:
salko,
zmrzlina vanilková,
šlehačka,
ořechy lískové
Komentáře (21)
Nebo taky zmrzlina,šlehačka,karamel,oříšky.Je to jednoduchý
A s tou hustotou to bude trošku sporné.Někdy ten karamel po dvou hodinách mám tuhý a někdy teče.Ale bude to nejspíš značkou.Jiné vysvětlení zatím nemám.Protože ho vařím vždy stejně.
Ale užitečná rada to je určitě.Jen tak dál olly14.