Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaný ananas s karamelovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

senky senky

Snadný

Doba přípravy v minutách

v minutách

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 982 kJ /
474 kcal
Bílkoviny2,10 g
Tuky35,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy37,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ananas oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1-1,5 cm, vykrájíme tuhý střed. Krok 2: Na pánvi (grilovací nebo jiné) rozpustíme kousek másla (nejlépe přepuštěného) a opečeme plátky ananasu, přitom z obou stran lehce poprášíme třtinovým cukrem. Ten na ovoci vytvoří jemňulinkou karamelovou krustičku. Krok 3: Připravíme na talíř a vykrájené středy naplníme pikantním brusinkovým kompotem. Krok 4: Na karamelovou omáčku vsypeme do pánve třtinový cukr a za stálého míchání necháme rozpustit a zkaramelizovat. Krok 5: Zalijeme šlehačkou, rozmícháme a necháme chvilinku probublat, aby omáčka zhoustla. Krok 6: K ananasu přidáme zmrzlinu (nejlépe vanilkovou) a celé přelijeme karamelovou omáčkou.

P.S. u nás se vanilková zmrzlina rozplynula do prostředí, takže jsem použila kombinaci zmrzliny karamelové a cafélatté.

Zveřejněno 1. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jMLW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jMLW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

To bych si hned dala s velikou chutí :yes::yes::-K

Super :yes:

Jani na grilování ananasu se chystám a těším se. Karamel bude výborný. Zmrzku budu muset taky velmi dobře utajit ;-);-):-p:-p:yes::yes:
Vyzkouším domácí gril, snad se mi to na něm povede.

Tématické fráze:
ananas v karamelu, grilovaný ananas na panvi, grilovaný ananas s karamelem, ananas s karamelem, grilovaný ananas pohlreich, grilovaný ananas s třtinovým cukrem, ananas na karamelu, ananas na panvi, smažený ananas v karamelu, grilovaný ananas se třtinovým cukrem, smažený ananas, ananas na masle, pečený ananas v karamelu, ananas s vanilkovou omačkou, grilovaný ananas, ananas s cukrem, ananas karamel, grilování ananasu, grilovaný ananas s omáčkou, smažený+ananas+s+karamelem

Suroviny:
ananas, cukr třtinový, máslo, cukr třtinový, šlehačka, zmrzlina, kompot brusinkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu