Žloutkové řezy bez vajec
Z listového těsta můžete vykouzlit snadné řezy plné vanilkového krému s citronovou polevou svěží chuti na povrchu. Řezy se jen lehce rozplynou na jazyku a vám v ústech zůstane jen jejich příjemná chuť.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 40 × 30 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 947 kJ / 5 246 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,07 g |
| Tuky | 352,74 g |
| Vláknina | 5,80 g |
| Cholesterol | 668 mg |
| Sodík | 434 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 460,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dva plechy vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Těsto rozválíme na dvě placky, které přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a každou zvlášť pečeme v troubě na 180 °C zhruba 10-15 minut.
Krok 3: Běžným způsobem dle návodu na sáčku uvaříme pudink, který necháme za občasného promíchání vychladnout.
Krok 4: Do vychladlého pudinku nakrájíme celé máslo, podle chuti přisladíme a šleháme, až vznikne hladký krém. Můžeme přidat 1-2 lžíce rumu.
Krok 5: Na upečenou placku rozetřeme pudinkový krém, přiklopíme druhou plackou, povrch potřeme meruňkovou marmeládou a dáme ztuhnout.
Krok 6: Moučkový cukr prosejeme. Přidáváme lžící postupně horkou vodu a citronovou šťávu. Třeme do zhoustnutí, poleva nesmí být řídká, jinak musíme přidat cukr.
Krok 7: Řezy po ztuhnutí potřeme polevou a necháme uschnout
Zveřejněno 1. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žloutkové řezy bez vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZ2l
Moje poznámka
Žloutkové řezy bez vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JZ2l
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 27 minutami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 1 hodinou
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 10 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 13 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí utopenci
mmmMichal před 10 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 11 hodinami
Červená polévka s pohankou
Bretik před 12 hodinami
Kokosové cukroví ze strojku
dejvi01 před 13 hodinami
České buchty
abigail.horynova před 13 hodinami
Pomazánka Palivec
Jarda1972 před 13 hodinami
Kynutý čert a Mikuláš (pajtáše)
JanaPav před 13 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Patoja před 14 hodinami
Marinovaná křidélka z horkovzdušné fritézy
Fijajda před 14 hodinami
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 17 hodinami
Tématické fráze:
žloutkové rezy,
řezy bez vajec,
rychlý recept mraky řezy,
mraky recept,
řezy kremeše,
žloutkový řez,
kremsnyty,
žloutkové řezy z listového těsta,
nejlepší žloutkové řezy,
žloutkové řezy recept,
recept na žloutkové řezy,
žloutkový krém,
krém do žloutkových řezů,
recept mraky,
krém na žloutkové řezy,
recept na kremsnyty,
zakladní žloutkový krém,
žloutkové,
vaječné řezy,
rychlé žloutkové řezy
Suroviny:
těsto listové,
pudinkový prášek,
mléko,
cukr vanilkový,
máslo,
rum,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
voda,
marmeláda meruňková
Komentáře (59)
Já dělám PAPÍROVÉ PROLOŽKY bez vajec
Mám relativně neomezený zdroj proložek z makulatury...
Proložky pošlapu (bez vajec
No, trošku se obávám abych nepřišel o zdroj, až se toto rozkřikne po vlastech českých a zemích přilehlých
mardosa:
Ba ne, to není můj postup, tak to zkrátka dělají cukráři
Listové je zbytečné péci na papíru, jak se někde níže píše.
Příprava krému je jednodušší a krém kvalitnější, když se do vyšlehaného másla postupně přidává pudink (oboje samozřejmě vytemperované)
Pro lepší manipulaci s upečenými pláty se listové před pečením krájí na pruhy...
Pro lepší krájení hotových zákusků (nedrobí se, nebortí se, nemačká se), se horní plát po dekoraci pokrájí samostatně, teprve pak se poskládá na krémem potřený spodní plát a před podáváním se prokrojí i spodní plát.
(přidal bych obrázek... ale objevil se pouze v mé fotogalerii)