Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 352 kJ / 801 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 178,35 g |
Tuky | 7,62 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 413 mg |
Sodík | 3,95 g |
Sůl | 9,45 g |
Sacharidy | 4,80 g |
Postup přípravy
Necháme cca hodinku marinovat. Krok 2: Ve velké, ale mělké pánvi rozehřejeme arašídový olej a děrovanou naběračkou přeneseme kousky masa z tmavé marinády. Restujeme, dokud není maso propečené. Krok 3: Zalijeme marinádou, přivedeme k varu a cca 5 min lehkým varem povaříme. Takto připravené maso zase děrovanou naběračkou z pánve vyndáme a udržujeme v teple. Krok 4: Pod pánví zvýšíme plamen, aby se tekutina svařila na hustý tmavý sirup. Vypneme, vrátíme zpět maso a dobře promícháme, aby se všechny kousky masa obalily lepkavou sladkou omáčkou.
Podáváme s dušenou rýží.
Zveřejněno 21. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Indonéské kuřecí teriyaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zNny
Moje poznámka
Indonéské kuřecí teriyaki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zNny
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 1 hodinou
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 2 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 2 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 3 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 21 minutami
Dušená mrkev
Tajemnost před 1 hodinou
Poctivá květáková polévka
oligarda před 1 hodinou
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 1 hodinou
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
KytkaS před 2 hodinami
Dýňová polévka
BublinaF před 2 hodinami
Brokolicová polévka
Gothaj před 2 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Janiina před 2 hodinami
Tématické fráze:
kureci teriyaki,
teriyaki,
teriyaki omacka recept,
teriyaki omáčka použití,
kure teriyaki,
teriyaki omáčka,
indonéské recepty,
omáčka teriyaki recept,
kuřecí maso teriyaki,
japonská omáčka teriyaki,
kuřecí s teriyaki omáčkou,
kuřecí teriaky,
kuřecí teriaki,
omáčka teriyaki,
kuřecí kousky teriyaki,
teriyaki recept,
domaci teriyaki omacka,
recept kuřecí teriyaki,
teriyaki omáčka recepty,
teriyaki omáčka jak se pouziva
Suroviny:
omáčka sojová,
cukr třtinový,
zázvor čerstvý,
olej sezamový,
maso kuřecí,
olej arašídový,
rýže
Komentáře (26)
V Japonsku se používají k přípravě hlavně ryby, v Indonesii různá masa kromě vepřového. Místo araku lze použít i mirin, slabší a sladší verze saké. Použití sezamových semínek místo sezamového oleje je nesmysl, ta chuť by chyběla.
Ukladam k vyzkouseni