Hlíva s česnekovou zálivkou

Suroviny

500 g hlívy ústřičné
olivový olej
3-4 stroužky česneku
sůl
pepř
2 lžíce nasekané pažitky
1,5 lžíce vinného octa

Postup přípravy receptu

  1. Z hlívy odřízneme tuhé stonky a trs rozkrájíme na jednotlivé kloboučky.
    Na pánvi rozehřejeme olej a hlívu na něm opražíme úplně dozlatova.
    Přesypeme ji do misky a do ještě horké vmícháme stroužky česneku nasekané nadrobno, sůl, pepř, pažitku a vinný ocet. Vše dobře promícháme.

  2. Můžeme podávat teplé i studené.
    Nejlépe chutná ještě teplá na topince z bílého chleba.

Komentáře k receptu Hlíva s česnekovou zálivkou

Tématické fráze: hlíva recepty hořka hliva pecena obalena hliva hliva v octe