Hlíva s česnekovou zálivkou

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Houby 8 názorů

Suroviny

500 g hlívy ústřičné
olivový olej
3-4 stroužky česneku
sůl
pepř
2 lžíce nasekané pažitky
1,5 lžíce vinného octa
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z hlívy odřízneme tuhé stonky a trs rozkrájíme na jednotlivé kloboučky.
    Na pánvi rozehřejeme olej a hlívu na něm opražíme úplně dozlatova.
    Přesypeme ji do misky a do ještě horké vmícháme stroužky česneku nasekané nadrobno, sůl, pepř, pažitku a vinný ocet. Vše dobře promícháme.

  2. Můžeme podávat teplé i studené.
    Nejlépe chutná ještě teplá na topince z bílého chleba.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 110 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hlíva s česnekovou zálivkou

Tématické fráze: hlíva recepty hořka hliva pecena obalena hliva hliva v octe

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít