Suroviny
Porce: 30 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 933 kJ / 1 657 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 30,20 g | 
| Tuky | 111,79 g | 
| Vláknina | 11,55 g | 
| Cholesterol | 339 mg | 
| Sodík | 64 mg | 
| Sůl | 0,10 g | 
| Sacharidy | 126,75 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na vále si promícháme mouku se solí, přidáme tvaroh, nadrobno pokrájené studené máslo a zpracujeme do těsta (nebo všechno najednou hodíme do robotu). Těsto dáme na 30 minut vychladit, aby se nám při rozvalování nelepilo.
	Krok 2: Z odleženého těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a vykrajujeme kolečka o průměru 6 - 10 cm.
	Krok 3: Na každé kolečko těsta položíme 1 cm vysoký plátek jablka, které jsme okrájeli dle velikosti kolečka  a potřeli citronovou šťávou, aby ovoce nehnědlo.
	Krok 4: Pak na jablíčko přidáme trochu koření, těsto přehneme napůl a přimáčkneme.
	Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C na plechu s pečícím papírem asi 20 minut do zrůžovění. Po upečení ještě horké obalíme v moučkovém cukru, nebo alespoň pocukrujme.
	Krok 6: Ideální je podávat je ještě teplé. První den jsou výborné i studené, ale protože je v tom tvaroh, do druhého dne zvlhnou, přestanou křupat a ztratí svoje kouzlo.
	Krok 7: Proto je lepší si je druhý den nahřát třeba v mikrovlnné troubě. Proto jsem také zvolila jen menší množství surovin. Ale určitě by šly syrové dobře zamrazit a pak je jen šoupnout do trouby.
Zveřejněno 18. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kořeněné jablečné mušličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yOj6
Moje poznámka
					
				
Kořeněné jablečné mušličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yOj6
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 36 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 1 hodinou
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							tvarohové mušličky, 
						
						
							mušličky z tvarohového těsta, 
						
						
							tvarohovo jablečné mušličky, 
						
						
							jablečné mušličky z listového těsta, 
						
						
							jablečné taštičky bez tvarohu, 
						
						
							jablkové mušličky, 
						
						
							mušličky pečivo, 
						
						
							mušličky z kynutého těsta, 
						
						
							jablečné drobné pečivo, 
						
						
							jablečné recepty, 
						
						
							z tvarohového těsta mušličky, 
						
						
							pečivo mušličky, 
						
						
							mušličky s jablky, 
						
						
							těsto na mušličky, 
						
						
							koreneny pomerancovy pudink, 
						
						
							slané varení s  jablky, 
						
						
							recept na mušličky, 
						
						
							korenene jablka, 
						
						
							recept sladké mušličky z listového těsta, 
						
						
							tvarohovetesto na muslicky
						
					
						Suroviny:
						
							mouka hladká, 
						
						
							tvaroh měkký, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							jablko, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							koření, 
						
						
							cukr moučkový
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (3)