Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílkové placičky s oříšky

Tyto placičky jsou křehkým a lehkým pamlskem, který zužitkuje přebytečné bílky a přitom skvěle chutná. Kombinace nadýchaného bílkového základu a křupavých oříšků potěší každého milovníka sladkého, zvláště pokud preferuje jemnější, méně hutné dezerty.

Hodnocení receptu je 4,1 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Navrmi Navrmi

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 864 kJ /
1 640 kcal
Bílkoviny46,45 g
Tuky69,65 g
Vláknina11,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,21 g
Sůl2,65 g
Sacharidy201,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků ušleháme pevný sníh. Postupně do něho zašleháváme jemný cukr, kakao a kávu. Krok 2: Nakonec do této hmoty vmícháme kousky oloupaných opražených oříšků. Krok 3: Lžičkami pak tvarujeme na vymazaném plechu (nebo plechu vyloženého pečicím papírem) malé placičky. Můžeme dozdobit půlkou mandle. Krok 4: Sušíme je v mírně vyhřáté troubě na 100-130 °C.

Zveřejněno 11. 12. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L27p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L27p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Patricie: Super, já díky za foto, jsem ráda, že chutnaly :-) a navíc, ty vaše vypadají ještě lépe, jak ty moje :-D :yes:

:-KDovolila jsem si přidat fotku upečeného cukroví. Je dobré a určitě udělám radost dceři i snaše, které mají alergie na mouku a jiné.Díky za recept.:yes::yes:

Navrmi: jojo,dám vědět ;-)

Napalsko: Není zač, tak pak dejte vědět, jak se vám povedly a jestli chutnaly... ;-) :-)

Navrmi:děkuji;-). Právě přesně tak i já to říkám ,že teploty udávám vždy jen orientační ;-)

Sušila jsem je cca 60 minut, ale určitě bych to hlídala a občas na to mrkla, přece jenom každá trouba peče jinak ;-)

Chtěla bych je zkusit,jak dlouho se suší ? Se sušeným cukrovím nemám dobré zkušenosti :-(.Děkuji

Tématické fráze:
cukroví z bílků podle hrušky, bílkové cukroví s oříšky, oříškové placičky, ořechové placičky ládi hrušky, ořechové placičky z bílků, laďa hruška ořechové placičky, orisky z bílků, oříškové placičky recept ládi hrušky, bílkové oříškové placičky, bílkové cukroví, bilkove křupinky, dobré cukroví z bílku, bílkové ořechové placičky, ořechova placka láďa hruška, cukroví z bílků, orechove placicky, ořechové placičky od ladi hrušky, bilkove placicky s orechy, bílkové cukroví s ořechy, cukroví z bílků a oříšků

Suroviny:
bílek, cukr, šťáva citronová, kakao, káva, arašídy, tuk, mandle

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu