Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské penne LFR

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

La Furi Roja La Furi Roja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 256 kJ /
2 212 kcal
Bílkoviny119,58 g
Tuky30,50 g
Vláknina26,60 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 321 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy353,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme si vařit penne do slané vody. Krok 2: Cibuli si nakrájíme na větší kousky, já jí rozkrojila napůl a pak každou půlku asi na 4 díly a potom jí orestujeme na másle, kterým nešetříme. Krok 3: Když cibule začne zlátnou, přihodíme k ní na kousky nakrájené kuřecí které si předem osolíme a okořeníme, restujeme do zlatova a potom přidáme na opět velké kusy nakrájená rajčata a chvilku dusíme. Krok 4: Zalijeme smetanou a 200 ml protlaku, přidáme nakrájený česnek a nasekanou bazalku a necháme provařit, dosolíme. Krok 5: Do zapékací mísy si dáme vrstvu těstovin a na ní směs, další vrstvu těstovin a zbytek směsi, "cik cak" přelijeme ještě zbylým protlakem, posypeme parmazánem a dáme zapéct na 180°c na asi 25 minut. Krok 6: Na talíři posypeme ještě parmazánem a ozdobíme bazalkou, dobrou chuť :).

Zveřejněno 29. 7. 2015

Poznámka autorky La Furi Roja

Je zbytečné suroviny krájet na mini kousky, když budou na větší kusy, zanechají si svou chuť :) Jídlo je opravdu rychlé a výborné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské penne LFR

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPW3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské penne LFR

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gPW3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
penne s kuřecím masem a protlakem, italské pene, penne, <lfr, italsje penne, italske testoviny penne recepty, penne recept, top recepty penne, recept penne, recept italské pene, zapečené pene s protlakem bazalkou, italské recepty, italské zapečené penne, pyré z rajčat s parmazánem a penne, zapečené italské penne, recepty na penne, penne s ricotou, kuřecí penne s protlakem, iralske penne, penne arrabiata s kuřecím masem, parmezán

Suroviny:
prsa kuřecí, těstoviny penne, cibule, máslo, bazalka čerstvá, rajče, smetana na vaření, protlak rajčatový, česnek, sůl, koření provensálské, parmazán

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu