Italská rajčatová polévka LFR

La Furi Roja Kuchařka: La Furi Roja

Doba přípravy: 40 10 porcí Polévky 1 názor

Suroviny

1 kg rajčat
3 stroužky česneku
hrst čerstvé bazalky
kelímek smetany
muškátový oříšek
sůl
pepř
cibule
máslo
1 zeleninový bujón
mozzarella
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme rajčata tím, že si je spaříme. Rajčata by měly popraskat. Pokud se tak nestane, dáme je chvilku na plotýnku provařit. Poté rajčata oloupeme a nakrájíme.

  2. V hrnci si na másle osmažíme nakrájenou cibulku a česnek, když zesklovatí, přidáme oloupaná rajčata. Počkáme, než se rajčata začnou dusit, občas promícháme a mezitím si dáme vařit vodu.

  3. Když začnou rajčata probublávat, přilijeme k nim vroucí vodu, bujón a necháme vařit asi 20 minut. Do polévky poté dáme bazalku a necháme ještě chvilku provařit, poté rozmixujeme celou polévku ručním mixérem. Nemusí být úplně dohladka, klidně v ní můžou plavat kousky rajčat.

  4. Dochutíme solí, trochou čerstvého pepře, malinko muškátu, ještě nasekanou bazalkou a smetanou. Podáváme s kousky mozzarelly.

Poznámka

Polévku dělám vždy " báj oko ". Nutné je dělat polévku, když už jsou pořádná rajčata, nejlépe, když vám doma přezrají. Bazalky tam můžete nasekat taky kolik chcete, čím víc, tím líp :)

Vody dávám vařit plnou konvici, ale je to na každém, záleží na počtu lidí, pro které vaříte. Ale nikdy nešetře rajčaty :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Italská rajčatová polévka LFR

  • zuzun zuzun

    Podle ingredienci musi bejt skvela....rada jednou vyzkousim, az budu mit hodne rajcat (to se mi tady nemuze stat)...asi az budu u nasich:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: italská rajčatová polévka italska polevka z rajcat italská rajčatová polévka s mozzarelou italské polevky polevka z celých rajčat rajcatova polevka z celých rajčat polévka z celých rajčata italská rajcatova polevka top recepty rajčatová polévka rajčatová polévka s cerstvych rajcat a zeleninoveho bujonu