Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí ledvinky s parmezánovou kaší a brusinkami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie327 kJ /
78 kcal
Bílkoviny2,00 g
Tuky0,10 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí hřbety zbavíme biskupů, očistíme je, osolíme a posypeme lehce paprikou. Dáme péct na cca 150 st C . Brambory mezitím oloupeme a vložíme do kastrůlku s osolenou vodou a trochou kmínu. Krok 2: Když už jsou hřbety na 70% hotové, tak začneme vařit brambory. Těsně před koncem pečení i vaření osmahneme na pánvičce kolečka cibule. Z uvařených brambor uděláme kaši, do které přisypeme parmezán + trošku másla a pořádně rozkvedláme. Krok 3: Ledvinky vyjmeme od kosti a dáme na talíř společně s br.kaší a brusinkami. Viz foto.

Zveřejněno 31. 7. 2016

Poznámka autora cekrops

No, je to spíš taková chuťovka pro jednoho. Jo a zbytek masa samozřejmě nevyhazujeme. Použijeme ho na polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O0MB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O0MB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

cekrops: To nejsou brzlíci, ale ledviny - podívejte se na anatomii ptáků...

Mirka: Jak to tak vypadá , tak jsem žil doteď "v omylu" :-8 Budu to muset přepsat ... Trapas....

Aha , už chápu....

cekrops: já také ne - kus opečené kosti ze hřbetu kuřete je brzlík? Laik žasne, osteolog se diví:-D. Pokud je to nadsázka, doporučuji uvozovky;-)

hosta: Jak vidím ,tak dost lidí asi nikdy nejedlo kuře. Brzlík je tam,kde se spojují obě stehna. Je "schovaný" těsně u páteře a jsou dva (každý z jedné strany). Vždycky když si občas koupím celé grilované kuře ,tak právě tyto dva brzlíky jím jako první. Jsou fakt dobré !

Čemu nerozumíte ? Nevíte co je to kuřecí brzlík ?

Brzlíky?

Tématické fráze:
anatomie kuřete, plnený brzlík, kuře brzlík, dušený brzlík, kuřecí ledninky, drubezi ledvinky, brzlík recept, kde má kuře brzlík, brzlík pečený na másle recepty, ku%c5%99ec%c3%ad+ledvinky

Suroviny:
hřbet kuřecí, brambory, parmazán, paprika sušená sladká, brusinky, cibule, sůl, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu