Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně s parmezánovou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Středně náročný

Přidat do oblíbených Kaczik Přidat komentář

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 378 kJ /
1 524 kcal
Bílkoviny176,89 g
Tuky77,47 g
Vláknina8,11 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 1,86 g
Sůl4,52 g
Sacharidy28,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu jsem zapnula na 150°C (necelých, ukazatel byl lehce před 150). Na talířku jsem rozmíchala nasekaný rozmarýn s hořčicí, solí a pepřem. Krok 2: Do omytého a osušeného masa jsem do tukové vrstvy udělala zářezy. Pak jsem jej ovázala a stáhla provázkem. Takto připravený váleček jsem obalila ze všech stran ve směsi připravené na talířku, snažila se směs dostat i do nařezaných spár. Krok 3: Na kapce oleje jsem pak maso zprudka ze všech opekla v pánvi, kterou lze dát i do trouby. Maso jsem vyjmula a do pánve vsypala cibuli a smažila ji dozlatova. Nakonec jsem přidala sklenici vody, stroužky česneku, do pánve jsem položila rošt, který držel maso hezky těsně nad nad cibulkou, a na něj jsem položila pečeni. Krok 4: Pečeně se pekla hodinu. S tím, že v půlce pečení jsem musela přilít asi necelou sklenici vody, protože se mi veškerá tekutina s pánve vypekla. Krok 5: Poslední tři minuty se pečeně pekla v troubě, která se nahřívala na 220°C pro pečené brambory. Krok 6: Když jsem maso vytáhla i s pánví z trouby, vybalila jsem stroužky česneku ze slupek, vrátila je k výpeku, přilila jsem mléko a na sporáku to nechala provařit. Pak jsem všechno rozmixovala tyčovým mixérem. Při ohřevu na mírném plameni jsem do omáčky vmíchala nastrouhanou Gran Moravii.

Zveřejněno 14. 3. 2015 08:16

Poznámka autorky Kaczik

Není to přímo parmezánová omáčka, použila jsem Gran Moravii, ale to je sýr parmezánového typu, tak snad mi ten název odpustíte =).

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2015/03/pecena-v...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s parmezánovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAzm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Podobné recepty

Zobrazit více

Tématické fráze:
vepřová pečeně, vepřová pečeně s omáčkou, vepřová pečeně recept, vepřová pečeně recepty, recepty z veprove pecene, vepřová pečeně na pánvi, vepřová pečeně s parmazánovou, parmezánová omáčka, steak s parmezanovou se sýrovou omáčkou, omáčky z vepřové pečeně, vepřová pečeně na omáčku, vepřová pečeně s parmezanem, vepřová pečeně omáčka, veprovy steak s parmazanovou omáčkou recepty, vepřové maso s parmazánovou omáčkou, recept z vepřové pečeně, vepřové plátky s parmazanovou omackou, parmezanova omáčka recept, top recepty vepřová pečeně, vepřová pečínka

Suroviny:
pečeně vepřová, hořčice dijonská, cibule, rozmarýn, česnek, voda, mléko, parmazán

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s parmezánovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wAzm

Přidat fotografie receptu