Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 692 kJ / 2 795 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,46 g |
Tuky | 101,85 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 1,81 g |
Sůl | 4,45 g |
Sacharidy | 384,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme cca 45 minut na teplém místě vykynout. Z těsta vykrajujeme žemličky, zakulatíme a nožem uděláme na povrchu dva zářezy.
Krok 2: Potřeme bílkem, posypeme hrubozrnnou solí, kmínem a sezamem.
Krok 3: Dáme péci do vyhřáté trouby na 200 stupňů.
Zveřejněno 23. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žemličky se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BYRQ
Moje poznámka
Žemličky se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BYRQ
Nejnovější recepty
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 2 hodinami
Zelí s vepřovým masem
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka z červené řepy
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí orzo
Přidáno 4. 9. 2025 06:01:01
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Italské plněné placky
Lucie1001 před 20 minutami
Helenské rohlíky
Tynaja před 2 hodinami
Zeleninové lečo na zimu
janatka před 3 hodinami
Segedínský guláš
Kajkajak před 8 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 10 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 13 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 15 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 15 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 15 hodinami
Tématické fráze:
recept na zemlicky,
žemlicky,
kvaskove zemlicky
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
droždí,
cukr,
olej,
žloutek,
bílek,
sůl,
semínka sezamová
Komentáře (8)
Nevím, jaký "tuk" máš na mysli, ale používáš 90 g a pokud dáš olej, ty 2,5 PL váží necelých 20 g. Těsto bude sušší a hlavně tužší - i tuk se chová jako hustá tekutina, co se týká spotřeby mouky