Suroviny
Porce: 24 tyčinek
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 800 kJ / 2 581 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,63 g |
Tuky | 83,26 g |
Vláknina | 16,93 g |
Cholesterol | 171 mg |
Sodík | 107 mg |
Sůl | 0,22 g |
Sacharidy | 383,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Droždí rozdrobíme do mističky, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a 120 ml vlažného mléka. Vše smícháme a necháme 15 minut v klidu na teplém místě.
Mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli, perníkové koření, cukr, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Zaděláme hladké těsto. Těsto musí být tužší, v případě potřeby přidáme ještě trochu mouky.
Těsto zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut v klidu. Krok 2: Vykynuté těsto vyválíme na obdélník asi 5 mm silný a rádýlkem nakrájíme proužky 1 cm široké. Každý proužek těsta zatočíme do spirálky a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Troubu rozehřejeme na 180°C a vložíme připravený plech. Pečeme asi 15 minut.
Vychladlé tyčinky namáčíme do čokoládového dipu. Krok 3: Dip: čokoládu rozlámeme na kostičky, dáme do misky, přilijeme smetanu a dáme rozpustit do mikrovlnné trouby. Pak přilijeme alkohol a dobře promícháme.
Mouku prosijeme do mísy, přidáme špetku soli, perníkové koření, cukr, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Zaděláme hladké těsto. Těsto musí být tužší, v případě potřeby přidáme ještě trochu mouky.
Těsto zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut v klidu. Krok 2: Vykynuté těsto vyválíme na obdélník asi 5 mm silný a rádýlkem nakrájíme proužky 1 cm široké. Každý proužek těsta zatočíme do spirálky a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Troubu rozehřejeme na 180°C a vložíme připravený plech. Pečeme asi 15 minut.
Vychladlé tyčinky namáčíme do čokoládového dipu. Krok 3: Dip: čokoládu rozlámeme na kostičky, dáme do misky, přilijeme smetanu a dáme rozpustit do mikrovlnné trouby. Pak přilijeme alkohol a dobře promícháme.
Zveřejněno 14. 10. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkové grissini s čokoládovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGO6
Moje poznámka
Perníkové grissini s čokoládovým dipem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rGO6
Nejnovější recepty
Hrušková marmeláda
Přidáno před 5 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno 17. 8. 2025 15:31:28
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno 17. 8. 2025 15:22:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 1 hodinou
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 1 hodinou
Rajská omáčka
Jirka6363 před 1 hodinou
Drobenka na koláč
david.kroupa před 3 hodinami
Broskvové čatní
RadkaR před 4 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
demska26 před 4 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
Zdena.t před 6 hodinami
Falešný španělský ptáček
Kattyy před 6 hodinami
Tématické fráze:
pernikova cokolada,
grissiny dip
Suroviny:
droždí,
mléko,
cukr,
mouka hladká,
sůl,
koření do perníku,
máslo,
čokoláda hořká,
smetana,
likér
Komentáře (5)