Suroviny
Porce: cca 600 g
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 596 kJ / 1 816 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,38 g |
| Tuky | 127,56 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 654 mg |
| Sodík | 7,20 g |
| Sůl | 9,61 g |
| Sacharidy | 68,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tvaroh a mlieko necháme prevrieť a ihneď odstavíme. Precedíme cez gázu a necháme trocha otiecť (nie úplne, len najväčší prúd).
Krok 2: Potom zmes dáme do hrnca a pridáme všetky ostatné suroviny.
Za stáleho miešania na slabšom plameni varíme 10 minút. Krok 3: Vzniknutú hmotu dáme do studenou vodou vypláchnutej chlebíčkovej formy a necháme vychladnúť. Potom vložíme do chladničky dobre stuhnúť.
Za stáleho miešania na slabšom plameni varíme 10 minút. Krok 3: Vzniknutú hmotu dáme do studenou vodou vypláchnutej chlebíčkovej formy a necháme vychladnúť. Potom vložíme do chladničky dobre stuhnúť.
Zveřejněno 26. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí tvrdý „sýr“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gOYD
Moje poznámka
Domácí tvrdý „sýr“
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gOYD
Nejnovější recepty
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 41 minutami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 2 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 3 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 5 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 7 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 7 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 14 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 17 hodinami
Tématické fráze:
recept na domácí sýr,
tvrdý tvaroh recepty,
domácí sýr recept,
domácí sýr s kořením recept,
domácí sýr,
tvrdý sýr z tvarohu,
tvrdý tvaroh,
nejlepší domácí sýr,
domácí tvrdý tvaroh,
gretikos sýr,
sýr gretikos,
nejlepší domácí tvrdý sýr,
naložený tvrdý tvaroh,
tvrdý sýr recepty,
tvrdý sýr s kořením,
domací sýry tvrdého sýra,
recepty domaci syr,
tvrdy syr s 5 surovin top recepty,
domácí tvrdý sýr z tvarohu,
tvrdý tvaroh recept na syr
Suroviny:
mléko,
tvaroh,
vejce,
máslo,
sůl,
soda jedlá
Komentáře (7)
Cosi mi říkalo, že toto by mohlo být podobné výše uvedenému
No, spletl jsem se...
Paní casinové když něco nechutná a nehodlá se vyjádřit na plná ústa, tak řekne "bylo to zajímavé"
Tady říkám, že rcp je zajímavý, zajímavý, zajímavý a nemyslím to ironicky!
Struktura hmoty je sice trošku krupičková, ale zato slepička patrně krmená kopřivami, dodala sýru tu správnou barvičku...
Máslo dalo sýru vůni a do jisté míry i chuť
Sýr by si patrně mohl každý napajcovat kořením či bylinkami k obrazu svému, ale já mám raději jemné chutě takřka bez chuti a pokud by se mi s tím chtělo znovu dělat, tak nebudu váhat
***
Výtěžnost:
400 g sýra
Použil jsem měkký tvaroh ve "staniolu"; tím se možná vysvětluje rozdíl ve výtěžnosti.