Domácí polévkové koření

janek53 Kuchař: janek53

Doba přípravy: 2 dny Polévky 10 názorů

Suroviny

Kosti
mrkev
petržel
celer
cibule
libeček
sůl
houby
trpělivost
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do studené vody dáme syrové kosti, z pečení i drůbeže, opečenou cibuli, všechnu zeleninu opranou a nakrájenou, houby, sůl a vaříme zvolna na okraji plotny dva dny. Přes noc se uloží ve studenu.

  2. Vývar se procedí, svaří v zahoustlý sirup a uschová v malých lahvičkách, které se zapečetí. Do polévky stačí jen málo výtažku.

Poznámka

Toto je doslovný recept z roku 1935.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí polévkové koření

  • janek53 janek53(autor receptu)

    ZBESILKA: V pětatřicátém asi pomaláče ještě neměli a tak vařili jak mohli:-p Kdo chce tak si poradí:-8

    Odpovědět

  • ZBESILKA ZBESILKA

    super recept děkuji za něj vařit budu v pomalém hrnci ,nic nemusíte hlídat jen nastavíte na 12 až 20 hod.spotřeba elektriky minimální. bezva věc http://www.muj-russellhobbs.cz/pomocnici-v-kuchyni/zdrave-hrnce/pomaly-hrnec-cook-home-russell-hobbs?gclid=Cj0KEQjw0rm-BRCn85bm8uS-zK0BEiQAHo4vrH2A-7DWz5nMeVKDiV1ON2iYZ7EDzE_4ZQB0oShcXLoaAlpk8P8HAQ

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    velmi zajímavé;-),moc se mi toto polévkové koření líbí,časem to vyzkouším,díky za starý receptík;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • janek53 janek53(autor receptu)

    Klarisko,děkuji za podporu, ja jsem jaksi nechtěl adekvátně reagovat na to, že po zdravé pytlíkové výživě se svým dětem bude věnovat ještě více a žádná radost to asi nebude. Je to na každém, věnovat trochu času vaření a nebo delší dobu kurýrování.:-)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Škoda, že jim také nevěnujete o něco méně glutamátu a dalších "chutných a zdravých" přísad, které průmyslově vyráběné kořenící směsi běžně obsahují, Hanko. Klidně můžete vývar vařit v řádu hodin místo dnů, nebude sice tak koncentrovaný, ale na jedno vaření lze přece použít více kostek.

    Odpovědět

  • Hanka B. Hanka B.(neregistrovaný)

    :-O :-O :-O To si raději koření koupím. Recept na současnou dobu je velice neekonomický.;-) Chtěla bych vidět kuchařinku, která bude 2 dny vařit vývar, když si může koupit hotové polévkové koření cca - 27 - 35,-Kč. Čas raději věnuji dětem a manželovi. :-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Janku - tak tenhle recept znám od babičky:-*:-*, ta do něj dávala kromě tohoto i velké množství libečku, jinak kořenovou zeleninu také pražila - před tím strouhala. Nepečetila, ale zavíčkovala ve skleniičkách. Dělala to vždycky na sezonu.:-p:-p:yes::yes:
    Jinak dělala variantu bez hub, s houbami a pak jen odřezky s libečkem :-p

    Odpovědět

  • mneneznas mneneznas

    To je zajímavý recept :-K babičky věděly jak na na chutná jídla :-) +5 :yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Nádherný recept:yes:, jen nevím jestli ho někdy budu mít čas udělat.:-//

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Pěkný receptík, ale ta doba vaření :-!:-! Ve své době měl jistě své opodstatnění, ale dnes se s ním asi nikdo již nebude dělat. Ale za starý hezký receptík (včetně tehdy spisovného a ve vybraných slovech uváděného syrup, syrob) posílám 1.bodík. :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: domácí magi domácí magi z libečku magi do polévky magi složení magi magi z libecku magi koření magi složení koření magi libeček magi recept magi recepty syrob jak z libecku vyrobit domaci magi recept na domácí magi jak vyrobit magi recepty koření domaci magi recept jak se děla magi syrob recept polévkové recepty

Zapomněl/a jsem heslo