Chřestová polévka jemná jako hedvábí
S příchodem jara se těšíme na výbornou a čerstvou sezónní zeleninu, mezi kterou patří i chřest. V této polévce využijeme beze zbytku všechny jeho části. Polévka má skvělou, jemnou a krémovou chuť, kterou si jistě zamilujete.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 419 kJ / 817 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,55 g |
Tuky | 55,20 g |
Vláknina | 0,30 g |
Cholesterol | 180 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 32,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Chřest očistíme jemnou škrabkou, která bere jen tenkou vrstvičku. Ze slupek uvaříme vývar s trochou cukru a citronovou šťávou a necháme chladit. Pak přecedíme.
Krok 2: Z chřestů odlomíme špičky, které odložíme a zbytek chřestu nakrájíme na kousky.
Krok 3: Bílou část pórku a šalotku nakrájíme najemno a zpěníme na 1 lžíci másla a 1 lžičce oleje. Zasypeme moukou nebo přidáme kostičky brambor a osmahneme.
Krok 4: Zalijeme chřestovým vývarem, rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme nakrájený chřest a vaříme za občasného míchání asi 20 minut.
Krok 5: Pak přilijeme víno, smetanu, dochutíme solí, pepřem a provaříme.
Krok 6: Rozmixujeme, propasírujeme nebo přecedíme přes hustý cedník.
Krok 7: Na másle osmahneme odložené hlavičky chřestu, kterými jednotlivé porce polévky ozdobíme.
Zveřejněno 28. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chřestová polévka jemná jako hedvábí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WyAX
Moje poznámka
Chřestová polévka jemná jako hedvábí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WyAX
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 15 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 16 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 16 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 10 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 12 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 13 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 13 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 14 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 15 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 16 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 16 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 17 hodinami
Tématické fráze:
chřestová polévka s vinem,
chřestová polévka s s vínem,
recept na chřestovou na polévku,
chřest recepty polévka,
chřestová polévka top recepty,
chřestová polévka s bílým vínem,
recept na chřestovou polévku,
chřestová polévka,
polévka z chřestu recept,
chřestová polévka recept
Suroviny:
chřest zelený,
pórek,
cibule šalotka,
mouka hladká,
smetana,
víno,
máslo,
olej olivový,
sůl,
pepř bílý mletý,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (3)