Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obložené kotlety pod bramborami

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 313 kJ /
1 987 kcal
Bílkoviny74,49 g
Tuky124,61 g
Vláknina28,26 g
Cholesterol 347 mg
Sodík 3,00 g
Sůl7,20 g
Sacharidy128,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kotlety osolíme, opepříme a položíme do pekáčku na drobně pokrájený uzený špek s pokrájeným pórkem, případně cibulí. Kotlety posypeme pokrájeným uzeným masem, nasekaným česnekem, bylinkami dle chuti a spařenými okapanými houbami (případně tence krájenými sušenými). Na každou kotletu ještě položíme kousek sýru (ten můžeme pokrájet na kostičky). Krok 2: Takto připravené kotlety zakryjeme plátky syrových brambor, které přelijeme smetanou, osolíme, pekáček zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Krok 3: Pečeme cca 45-50 minut do změknutí masa, podáváme například s okurkovým salátem. Krok 4: Před časem vyzkoušeno i s taveným sýrem. Též výborné.

Zveřejněno 20. 1. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RGRV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RGRV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kotlety na bramborách, brambory s kotletama do trouby, kotlet na bramborach, kotleta oblozena, horácký plněný kotlet, kotleta na sirovych brambory

Suroviny:
kotleta vepřová, slanina uzená, uzené moravské, pórek, houby čerstvé, česnek, tymián, sýr tvrdý, sůl, pepř mletý, smetana ke šlehání, brambory

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu