Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 855 kJ / 682 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,76 g |
Tuky | 34,69 g |
Vláknina | 2,45 g |
Cholesterol | 587 mg |
Sodík | 412 mg |
Sůl | 0,87 g |
Sacharidy | 27,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák rozebereme na růžičky a pokrájíme. V osolené vodě povaříme asi 5 minut, nemusí být úplně rozvařený, stačí, když bude poloměkký.
Krok 2: Mléko rozšleháme s vejci, česnek prolisujeme. Zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
Krok 3: Do mísy dáme květák, tvaroh a pořádně promícháme. Přidáme česnek, naťovou petrželku, sůl a mléko s vejci. Vše vymícháme. Pokud je třeba, můžeme trochu zahustit strouhankou.
Krok 4: Vymíchanou směs dáme do vymazané a vysypané zapékací mísy a dáme zapéct do trouby na 150-180 stupňů. Zapékáme asi 40-50 minut.
Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Zveřejněno 10. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákový nákyp s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nymY
Moje poznámka
Květákový nákyp s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nymY
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 13 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 13 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 6 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 8 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 8 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 10 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 10 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 10 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 10 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 11 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 11 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 11 hodinami
Suroviny:
květák,
tvaroh,
vejce,
mléko,
česnek,
petrželka,
sůl,
strouhanka,
strouhanka
Komentáře (1)