Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 855 kJ / 682 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,76 g |
Tuky | 34,69 g |
Vláknina | 2,45 g |
Cholesterol | 587 mg |
Sodík | 412 mg |
Sůl | 0,87 g |
Sacharidy | 27,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák rozebereme na růžičky a pokrájíme. V osolené vodě povaříme asi 5 minut, nemusí být úplně rozvařený, stačí, když bude poloměkký.
Krok 2: Mléko rozšleháme s vejci, česnek prolisujeme. Zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
Krok 3: Do mísy dáme květák, tvaroh a pořádně promícháme. Přidáme česnek, naťovou petrželku, sůl a mléko s vejci. Vše vymícháme. Pokud je třeba, můžeme trochu zahustit strouhankou.
Krok 4: Vymíchanou směs dáme do vymazané a vysypané zapékací mísy a dáme zapéct do trouby na 150-180 stupňů. Zapékáme asi 40-50 minut.
Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Zveřejněno 10. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákový nákyp s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nymY
Moje poznámka
Květákový nákyp s tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nymY
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno 2. 6. 2025 08:00
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno 2. 6. 2025 06:15
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí maso na kari se smetanou
Ofce.11 před 16 minutami
Mrkvovo-česneková polévka
tara23 před 1 hodinou
Mleté maso s kapustou a rýží
monyss před 1 hodinou
Hlávkový salát se slaninou
Evule1 před 7 hodinami
Koprová omáčka
LucieKrou před 16 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 17 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 17 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 18 hodinami
Suroviny:
květák,
tvaroh,
vejce,
mléko,
česnek,
petrželka,
sůl,
strouhanka,
strouhanka
Komentáře (1)