RAW/vegan jednohubky s fermentovaným sýrem a pažitkou
Suroviny
Porce: 20-40
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 295 kJ / 2 700 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,25 g |
Tuky | 204,50 g |
Vláknina | 51,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 161 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 92,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Namočte lněná a slunečnicová semínka do misky s čistou vodou tak, aby byla ponořena, na 2-3 hodiny.
Namočte zároveň zvlášť kešu ořechy do vody na min 2-3 hod. Krok 2: Kešu ořechy pak trochou vody a irským mechem rozmixujte na krémovou hmotu. přidejte probiotika (1-2 kapsle) a dejte do misky, kterou zakryjte a nechte to druhého dne fermentovat (min 12 hod). Krok 3: Směs namočených semínek dochutíte bylinkami a kořením dle sebe, možno i přidat jemné nakrájenou jarní cibulku či česnek, dle vlastní chuti. Na plech dejte pečicí papír a na něj dělejte tenčí placky. Můžete použít formičku, aby byla stejná a pak sušte v malinko pootevřené troubě na 50ti stupních. Pokud chcete mít krekry hotové rychleji, zvyšte teplotu na 100 stupňů a sušte. Krok 4: Druhý den fermentovanou směs z kešu a irského mechu dochutíte olivovým olejem, citronem, solí či lahůdkovým droždím a přidáte jemně nakrájenou pažitku. Sýrem pak můžete zdobit vaše krekry a navrch můžete posypat bylinkami.
Namočte zároveň zvlášť kešu ořechy do vody na min 2-3 hod. Krok 2: Kešu ořechy pak trochou vody a irským mechem rozmixujte na krémovou hmotu. přidejte probiotika (1-2 kapsle) a dejte do misky, kterou zakryjte a nechte to druhého dne fermentovat (min 12 hod). Krok 3: Směs namočených semínek dochutíte bylinkami a kořením dle sebe, možno i přidat jemné nakrájenou jarní cibulku či česnek, dle vlastní chuti. Na plech dejte pečicí papír a na něj dělejte tenčí placky. Můžete použít formičku, aby byla stejná a pak sušte v malinko pootevřené troubě na 50ti stupních. Pokud chcete mít krekry hotové rychleji, zvyšte teplotu na 100 stupňů a sušte. Krok 4: Druhý den fermentovanou směs z kešu a irského mechu dochutíte olivovým olejem, citronem, solí či lahůdkovým droždím a přidáte jemně nakrájenou pažitku. Sýrem pak můžete zdobit vaše krekry a navrch můžete posypat bylinkami.
Zveřejněno 16. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
RAW/vegan jednohubky s fermentovaným sýrem a pažitkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ZAW
Moje poznámka
RAW/vegan jednohubky s fermentovaným sýrem a pažitkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ZAW
Nejnovější recepty
Nakládané ředkvičky v octě
Přidáno před 5 hodinami
Veganský pudink s rebarborou
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová polévka s fazolovými lusky a koprem
Přidáno před 9 hodinami
Palačinky s jahodovo-tvarohovou náplní
Přidáno před 10 hodinami
Papriky plněné kuskusem s restovanou zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Krekry s chia semínky
Přidáno 2. 6. 2025 08:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bublanina
Evculina84 před 59 minutami
Bezový cheesecake
Jana2017 před 3 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Sahula před 6 hodinami
Laskonky jednoduché a křupavé
Hankali před 6 hodinami
Mini Pavlova
Hankali před 6 hodinami
Veky
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 8 hodinami
Zapečené kořeněné masové koule se smetanovou omáčkou
Lucie1001 před 8 hodinami
Citrónové muffiny s mákem
marepavla před 10 hodinami
Babiččina hrachovka
Kajkajak před 10 hodinami
Penne s kuřecím masem a nivou
helen.fon@seznam.cz před 11 hodinami
Tématické fráze:
raw jednohubky,
raw sýr z ořechů s probiotiky,
raw fermentovat syr,
veganské jednohubky
Suroviny:
semínka lněná,
semínka slunečnicová,
koření,
sůl,
olej,
oříšky kešu,
šťáva citronová,
pažitka,
pepř,
bylinky
Komentáře (2)