Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velmi rychlý jahodový džem

Džem je skvělý způsob, jak během sezóny zpracovat přebytky jahod. Využijeme ho pak po celý rok do dezertů, palačinek. Ale skvěle bude chutnat i jen tak namazaný na pečivu. Jeho příprava podle tohoto receptu je navíc velmi snadná a opravdu rychlá.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 538 kJ /
4 670 kcal
Bílkoviny14,00 g
Tuky6,00 g
Vláknina40,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 120,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahody odstopkujeme a omyjeme. Krok 2: Poté je částečně rozmačkáme v kastrolu a chvilku povaříme. Pokud chceme mít v džemu kousky jahod, přidáme je až později. Krok 3: Pak už pokračujeme podle návodu na obalu želírovacího přípravku. Krok 4: Připravený džem plníme do čistých sterilovaných sklenic. Otřeme jim hrdla, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.

TIP: 20 receptů na klasické i netradiční palačinky

Zveřejněno 10. 6. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velmi rychlý jahodový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pynl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velmi rychlý jahodový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pynl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Vkládám foto s Gelfixem :-)

Casino: Merylas: tak želirovací přípravek jsem měla klasický od dr.oetker jen jsem nepsala že do želirovací přípravky se vmícháji do přípravného ovoce, povaří se a pak se přidá zbytek cukru. Já nechtěla aby to bylo takové stejne vše tak jsem postup udělala takto ;-) nevidím na tom nic špatného.

"Odstopkované a omyté jahody částečně rozmačkáme v kastrolu a chvilku povaříme. Pak už pokračujeme podle návodu na obalu želírovacího přípravku."
No, pokud se nejedná jen o primitivní fóóórek :-8 pak by mě zajímalo, jaký želírovací přípravek 2:1 byl použit :-O

JanaDorazinova: já to tak dělám též a všechny dzemy byly :yes: :-K

Tématické fráze:
jahodový džem recept, rychlý džem, rychlý recept na džem, jahodovy dzem bez zelirovaciho pripravku, domácí jahodový džem recept bez želirovacích přípravku

Suroviny:
jahody, cukr krystal, želírovací přípravek

Přidat fotografie receptu