Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velmi rychlý jahodový džem

Džem je skvělý způsob, jak během sezóny zpracovat jahody. Využijeme ho po celý rok do dezertů, palačinek nebo k snídani namazaný na pečivo. Jeho příprava je velmi rychlá a snadná.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

10. 6. 2019 14:55

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie19 538 kJ / 4 670 kcal
Bílkoviny14,00 g
Tuky6,00 g
Vláknina40,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 120,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Chceme-li mít v džemu kousky jahod, přidáme část jahod až později.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 6. 2019 13:12

MiskaM: ;-)

MiskaM MiskaM

12. 6. 2019 13:11

JanaDorazinova: já to tak dělám též a všechny dzemy byly :yes: :-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 6. 2019 13:10

Merylas: Já vkládám Gelfix + cukr až do teplých, rozvařených jahod a ještě nikdy se mi nestalo, že by se něco pokazilo.

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 6. 2019 13:08

Vkládám foto s Gelfixem :-)

MiskaM MiskaM

12. 6. 2019 12:48

casino: no tím co jsem psala v komentáři to jsem nemyslela zle ;-) a to co je v receptu to je dáno ;-) nic jsem nepokazila a džem je dobrý <3 neříkám že neexperimentuji s recepty ale ještě si mi nestalo že by to doma nikomu nechutnalo ;-) a pokud se vám opět něco zase nelíbí a to jako vždy :-( tak bohužel. Nejsem žádný učený kuchař ikdyz jsem se v oboru učila ale to už je mimo ale snažím se vařit tak aby všem chutnalo ;-) a zde dávám recepty aby je všichni vyzkoušeli a ochutnali. Žádný učený z nebe nespadl ale vařit umím ať se to líbí někomu či ne ;-)

Jinak co se týče želirovacího přípravku používám i pektogel ;-)

casino casino

12. 6. 2019 12:38

K tomu onému Dr. jsem, pro obecně předražené produkty, předpojatý :-( leč GELFIX používám :yes:
Zkoušel jsem kdeco od kdekoho (např. Vitana 2:1 s agarem vřele nedoporučuji 8-( a gelfix je, dle mého soudu, špica:-) (želírovací cukr nepoužívám)

Merylas:
Přesně tak jak píšete to bylo myšleno:-K

tejaja:
Kdyby nešlo zrovna o jahody, tak bychom možná souzněli...:-K

MiskaM:
No, pokud jste změnila postup z důvodu vložení "nového" receptu, tak já na tom nevidím nic dobrého ;-(
To, že se přípravek nepřidává do horkého rozvaru má svůj důvod (podobně jako se pudink nesype do horkého mléka:no: neb želírující složky mají tendenci v horké tekutině vytvářet hrudky;-(
Tím tuplem to platí o pektinu z citrusů - někteří výrobci prodávají cosi, co hrudkuje už samo od sebe i v neotevřeném spotřebitelském balení ;-):-):-D

Merylas Merylas (moderátorka)

12. 6. 2019 09:53

tejaja: No nevím, já to tak nedělám. Pomačkám jahody a samostatně je nepředvařuju.

MiskaM MiskaM

12. 6. 2019 09:49

Casino: Merylas: tak želirovací přípravek jsem měla klasický od dr.oetker jen jsem nepsala že do želirovací přípravky se vmícháji do přípravného ovoce, povaří se a pak se přidá zbytek cukru. Já nechtěla aby to bylo takové stejne vše tak jsem postup udělala takto ;-) nevidím na tom nic špatného.

tejaja tejaja

12. 6. 2019 09:45

Merylas: Ja som to pochopila tak, že trocha rozmačkané jahody sa chvíľku, snáď 3-4 min povaria, aby pustili viac šťavy a potom sa pridá cukor so želírovacím prípravkom a povarí tých cca 6 min. Nie je problém dať cukor s prípravkom do teplých jahôd.:-K

Merylas Merylas (moderátorka)

12. 6. 2019 09:13

tejaja: Želírovací přípravky se vmíchavají do připraveného studeného ovoce a pak se za stálého míchání nechá ovoce povařit, přidá se zbytek cukru. Tady je v postupu, že se ovoce povaří samostatně, bez želírovacího přípravku. Dělala jsem teď taky džemy a měla jsem přípravky od různých výrobců a na každém byl začátek stejný, smíchat s trochou cukru a pak s ovocem a teprve nechat zavařit + zbytek cukru.;-) Tak asi Casino chce vědět konkrétně co bylo použito, že se postupuje jinak. Já takový přípravek neznám.

tejaja tejaja

12. 6. 2019 07:50

casino: Neviem, ako ste to mysleli...dostať u nás niekoľko želírovacích prípravkov (želírovací cukor je iná vec), napr. https://www.oetker.sk/sk-sk/nase-vyrobky/zavaranie...

casino casino

11. 6. 2019 19:41

"Odstopkované a omyté jahody částečně rozmačkáme v kastrolu a chvilku povaříme. Pak už pokračujeme podle návodu na obalu želírovacího přípravku."
No, pokud se nejedná jen o primitivní fóóórek :-8 pak by mě zajímalo, jaký želírovací přípravek 2:1 byl použit :-O

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jahodový džem recept rychlý džem rychlý recept na džem jahodovy dzem bez zelirovaciho pripravku domácí jahodový džem recept bez želirovacích přípravku

Suroviny: jahody, cukr krystal, želírovací přípravek

TopRecepty.cz

Velmi rychlý jahodový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pynl