Velmi rychlý jahodový džem

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Zavařeniny 12 názorů

Suroviny

2 kg jahod
1 kg krystalového cukru
2 balíčky želírovacího přípravku 2:1
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Odstopkované a omyté jahody částečně rozmačkáme v kastrolu a chvilku povaříme. Pak už pokračujeme podle návodu na obalu želírovacího přípravku.

Poznámka

Chceme-li mít v džemu kousky jahod, přidáme část jahod až později.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Velmi rychlý jahodový džem

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    MiskaM: ;-)

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    JanaDorazinova: já to tak dělám též a všechny dzemy byly :yes: :-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Merylas: Já vkládám Gelfix + cukr až do teplých, rozvařených jahod a ještě nikdy se mi nestalo, že by se něco pokazilo.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Vkládám foto s Gelfixem :-)

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    casino: no tím co jsem psala v komentáři to jsem nemyslela zle ;-) a to co je v receptu to je dáno ;-) nic jsem nepokazila a džem je dobrý <3 neříkám že neexperimentuji s recepty ale ještě si mi nestalo že by to doma nikomu nechutnalo ;-) a pokud se vám opět něco zase nelíbí a to jako vždy :-( tak bohužel. Nejsem žádný učený kuchař ikdyz jsem se v oboru učila ale to už je mimo ale snažím se vařit tak aby všem chutnalo ;-) a zde dávám recepty aby je všichni vyzkoušeli a ochutnali. Žádný učený z nebe nespadl ale vařit umím ať se to líbí někomu či ne ;-)

    Jinak co se týče želirovacího přípravku používám i pektogel ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    K tomu onému Dr. jsem, pro obecně předražené produkty, předpojatý :-( leč GELFIX používám :yes:
    Zkoušel jsem kdeco od kdekoho (např. Vitana 2:1 s agarem vřele nedoporučuji 8-( a gelfix je, dle mého soudu, špica:-) (želírovací cukr nepoužívám)

    Merylas:
    Přesně tak jak píšete to bylo myšleno:-K

    tejaja:
    Kdyby nešlo zrovna o jahody, tak bychom možná souzněli...:-K

    MiskaM:
    No, pokud jste změnila postup z důvodu vložení "nového" receptu, tak já na tom nevidím nic dobrého ;-(
    To, že se přípravek nepřidává do horkého rozvaru má svůj důvod (podobně jako se pudink nesype do horkého mléka:no: neb želírující složky mají tendenci v horké tekutině vytvářet hrudky;-(
    Tím tuplem to platí o pektinu z citrusů - někteří výrobci prodávají cosi, co hrudkuje už samo od sebe i v neotevřeném spotřebitelském balení ;-):-):-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    tejaja: No nevím, já to tak nedělám. Pomačkám jahody a samostatně je nepředvařuju.

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Casino: Merylas: tak želirovací přípravek jsem měla klasický od dr.oetker jen jsem nepsala že do želirovací přípravky se vmícháji do přípravného ovoce, povaří se a pak se přidá zbytek cukru. Já nechtěla aby to bylo takové stejne vše tak jsem postup udělala takto ;-) nevidím na tom nic špatného.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Merylas: Ja som to pochopila tak, že trocha rozmačkané jahody sa chvíľku, snáď 3-4 min povaria, aby pustili viac šťavy a potom sa pridá cukor so želírovacím prípravkom a povarí tých cca 6 min. Nie je problém dať cukor s prípravkom do teplých jahôd.:-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    tejaja: Želírovací přípravky se vmíchavají do připraveného studeného ovoce a pak se za stálého míchání nechá ovoce povařit, přidá se zbytek cukru. Tady je v postupu, že se ovoce povaří samostatně, bez želírovacího přípravku. Dělala jsem teď taky džemy a měla jsem přípravky od různých výrobců a na každém byl začátek stejný, smíchat s trochou cukru a pak s ovocem a teprve nechat zavařit + zbytek cukru.;-) Tak asi Casino chce vědět konkrétně co bylo použito, že se postupuje jinak. Já takový přípravek neznám.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    casino: Neviem, ako ste to mysleli...dostať u nás niekoľko želírovacích prípravkov (želírovací cukor je iná vec), napr. https://www.oetker.sk/sk-sk/nase-vyrobky/zavaranie...

    Odpovědět

  • casino casino

    "Odstopkované a omyté jahody částečně rozmačkáme v kastrolu a chvilku povaříme. Pak už pokračujeme podle návodu na obalu želírovacího přípravku."
    No, pokud se nejedná jen o primitivní fóóórek :-8 pak by mě zajímalo, jaký želírovací přípravek 2:1 byl použit :-O

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo