Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsa na jablkách

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie949 kJ /
227 kcal
Bílkoviny1,40 g
Tuky1,04 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy33,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní prsa, která jsme nechali ohřát na pokojovou teplotu, omyjeme, osušíme, kůži pokrájíme ostrým nožem na mřížku, osolíme a opepříme. Pánev bez tuku rozpálíme, kachní prsa na ni položíme kůží dolů a smažíme cca 6 minut dozlatova, pak otočíme a smažíme dalších cca 5 minut, dle velikosti prsou. Pak prsa vyndáme, zabalíme do alobalu a uchováme v teple. Krok 2: Z pánve slijeme přebytečný tuk, ponecháme jen trošičku na přípravu jablečné přílohy. Jablka oloupeme, pokrájíme na slabší měsíčky nebo kostky a dáme do rozehřáté pánve společně s hřebíčky, troškou čerstvě nastrouhané citronové kůry a špetkou skořice. Krátce osmažíme a až začnou jablíčka trošku zlátnout, přilijeme víno a bez přikrytí necháme šťávu zredukovat na sos. Je-li třeba, pokud jsme měli jablka nebo víno příliš kyselé, můžeme sos dosladit troškou medu nebo třtinového cukru. Krok 3: Na talíře nandáme přílohu (brambory vařené, šťouchané nebo pyré), rozdělíme na ně jablečný sos i s jablíčky, ze kterých jsme vyndali hřebíčky, prsa vyndáme z alobalu, pokrájíme na plátky a položíme na jablečný sos.

Zveřejněno 21. 9. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa na jablkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j33y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa na jablkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j33y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Minutková kachní ňadra jsou :yes: A tahle vypadají :yes::yes:
A - jako u tebe vždy - perfektní postup:-K jen bych možná ještě zdůraznila, že neotáčet tam a zpět a nepíchat do prsou ničím...ale ono to je v postupu jasné... kdo dělá poprvé by mohl mít snahu to několikrát otočit a píchnout nožíkem, jestli je to měkké...

Tématické fráze:
kachni prsa na jablickach, kachní prsa s s jablky, kachna na na jablkách, kachní prsa, kachna na jablkách, kachní prsa recept

Suroviny:
prsa kachní, sůl, pepř mletý, jablko, koření hřebíček, skořice, kůra citronová, víno

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu