Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolková polévka z uzeného vývaru

Poctivá sytá polévka z uzeného vývaru s obraným uzeným masem a nejen fazolkami, ale ještě i jinou zeleninou. Polévku můžete zjemnit smetanou a přidat i nějakou kvalitní uzeninu. Polévka vás nejen zasytí, ale bude i velmi dobře chutnat.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 745 kJ /
1 134 kcal
Bílkoviny10,40 g
Tuky105,27 g
Vláknina6,91 g
Cholesterol 241 mg
Sodík 70 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy34,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzená žebírka nebo jiné uzené maso dáme uvařit do tlakového hrnce a podle slanosti uzeného masa buď přisolíme, nebo ne. Krok 2: Po uvaření žebra z vývaru vyjmeme a po částečném zchladnutí obereme maso a nakrájíme na kostky či kousky. Krok 3: Ze sádla, nakrájené cibule a mouky uděláme v hrnci světlejší jíšku. Když jíška začne brát načervenalou barvu, stáhneme hrnec z ohně a vmícháme červenou papriku, zamícháme, necháme zpěnit a rychle podlijeme po částech. Nejprve studenou vodou a pak uzeným vývarem a vymícháme nebo vyšleháme metličkou dohladka. Krok 4: Přidáme očištěnou a nakrájenou polévkovou zeleninu (případně mraženou směs), chvíli necháme povařit. Pak vložíme fazolky a pár minut ještě dále vaříme. Krok 5: Pak přidáme i pokrájené uzené maso (nebo můžeme přidat i nějakou na kostičky pokrájenou uzeninu, tj. klobásku, salám apod). Krok 6: Nakonec vmícháme kelímek smetany na vaření či šlehání a po dosažení varu polévku odstavíme.

Zveřejněno 12. 11. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Kdo rád ostřejší, přidá si špetku chilli podle chuti, já si přidávám až do talíře, a tentokrát jsem dělala bez smetany, takovou dietnější verzi a je také moc dobrá.

Pokud má někdo příliš slaný uzený vývar, přidá k zelenině dva oloupané a na kostičky nakrájené brambory.

Zeleninu je možné použít i mraženou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolková polévka z uzeného vývaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M47Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolková polévka z uzeného vývaru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M47Q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žebra, sůl, sádlo, mouka hladká, cibule, paprika sušená sladká, polévková zelenina, fazolky zelené, česnek, chilli paprika čerstvá, smetana ke šlehání, maso uzené

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu