Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 769 kJ / 1 857 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,84 g |
Tuky | 113,66 g |
Vláknina | 47,86 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 376 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 147,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme na kolieska nakrájaný pór.
Krok 2: Keď zavädne, pridáme nakrájané huby a opäť orestujeme. Osolíme, okoreníme, ak treba, podlejeme 2–3 lyžicami vody (záleží na druhu húb, či je to nutné), a dusíme 15 minút.
Krok 3: Odstavíme a vmiešame do nich smotanu, horčicu, prelisovaný cesnak a nasekanú vňať. Premiešame a necháme vychladnúť.
Krok 4: Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti a každú vyvaľkáme na obdĺžnik široký cca 25 cm. Budeme mať 2 slimáky.
Krok 5: Do stredu každého cesta uložíme do tvaru valca vychladnutú 1/2 náplne. Cez náplň preložíme najprv jednu stranu a potom druhú stranu cesta. Boky zatlačíme.
Krok 6: Záviny potrieme roztopeným maslom.
Krok 7: Potom z bočnej strany zrolujeme do slimáka a posypeme sezamom.
Krok 8: Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C, po 5 minútach znížime teplotu na 180°C a dopečieme dozlata.
Podávame teplé so šalátom alebo zeleninou, ale dobrý je aj studený.
Podávame teplé so šalátom alebo zeleninou, ale dobrý je aj studený.
Zveřejněno 20. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbový šnek se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Kxz
Moje poznámka
Houbový šnek se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Kxz
Nejnovější recepty
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 39 minutami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 3 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 8 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 8 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 8 hodinami
Sekaná s červenou řepou, hráškem a kukuřicí
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 35 minutami
Rajská omáčka
Maroun416 před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 1 hodinou
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
zlatko4 před 3 hodinami
Bramborák se švestkami
Lenka Sedlackova před 5 hodinami
Přesnídávka jablečná
HancaSvarc před 7 hodinami
Nepečený jablečný dort
RNRNH před 7 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 10 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 21 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
houby lesní,
pórek,
česnek,
smetana,
hořčice,
fenyklová nať,
pepř,
sůl,
olej,
semínka sezamová,
máslo
Komentáře (4)