Suroviny
Porce: 1,5 litru
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 210 kJ / 528 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,83 g |
| Tuky | 13,17 g |
| Vláknina | 19,25 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 75,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z vepřovky pečlivě seškrábeme sádlo, pokud je ho málo, přidáme další kousek sádla, nebo přidáme olej, osmažíme na něm cibuli do zlatova, přidáme mouku, zasmahneme a přidáme papriku, promícháme, rychle podlijeme studeným masovým vývarem (nebo jen vodou) a prošleháme, abychom měli polévku pěkně hladkou.
Krok 2: Přidáme brambory, přivedeme k varu a zároveň přisolíme, opepříme a okmínujeme podle chuti a prolisujeme česnek. Když jsou brambory uvařené doměkka, přidáme i vepřové maso, přivedeme k varu, dochutíme a vaříme pomalým varem společně max. 5 minut, jen aby se chutě spojily a zároveň aby se maso z konzervy zcela nerozvařilo. Na konci varu přidáme i majoránku.
Krok 3: Polévka je výborná, a pro ty, kteří mají doma vepřové konzervy, je to tip na opravdu rychlou a vydatnou polévku.
Vím, že gulášových polévek je tu hodně, poctivě jsem hledala "gulášovku" z vepřové konzervy, ale nenašla. Tak snad tato verze gulášové polévky nebude vadit a přijde někomu k chuti.
Vím, že gulášových polévek je tu hodně, poctivě jsem hledala "gulášovku" z vepřové konzervy, ale nenašla. Tak snad tato verze gulášové polévky nebude vadit a přijde někomu k chuti.
Zveřejněno 1. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gulášová polévka z domácí vepřové konzervy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7D2
Moje poznámka
Gulášová polévka z domácí vepřové konzervy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7D2
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 2 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 3 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 4 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 2 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 3 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 3 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 4 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 4 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 4 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Kajkajak před 5 hodinami
Koka sušenky
habis před 6 hodinami
Suroviny:
konzerva vepřová,
cibule,
cibule,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
vývar hovězí,
brambory,
česnek,
sůl,
pepř,
majoránka,
kmín celý
Komentáře (3)