Suroviny
Porce: 24 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 073 kJ / 2 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,23 g |
Tuky | 145,38 g |
Vláknina | 25,50 g |
Cholesterol | 477 mg |
Sodík | 133 mg |
Sůl | 0,58 g |
Sacharidy | 322,30 g |
Postup přípravy
Než začneme pracovat s těstem, zapneme troubu na 170 °C. Krok 3: Odpočinuté těsto (jednu část) rozválíme do kruhu asi 2 mm silného, o průměru cca 30 cm. Kruh potřeme polovinou makové náplně asi 1-2 cm od okraje, nakrájíme na 12 výsečí a smotáme od okraje ke středu rohlíčky. Druhou část těsta zpracujeme stejným způsobem.¨Rohlíčky ukládáme na plech vyložený pečícím papírem nebo podložkou a pečeme cca 15-20 minut podle trouby, měly by zůstat světlé. Vychladlé lehce poprášíme moučkovým cukrem s vanilkou.
Zveřejněno 20. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké makové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmED
Moje poznámka
Křehké makové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gmED
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 11 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 12 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové muffins
kahus308 před 10 minutami
Meruňkový koláč
Evellinka před 37 minutami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 2 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 6 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 8 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 9 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 10 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek,
cukr moučkový,
žloutek,
máslo,
mléko,
šťáva citronová,
kůra citronová,
mák mletý,
cukr moučkový,
mléko,
kůra citronová,
povidla švestková
Komentáře (3)