Odlehčená fazolačka

Pejli Kuchařka: Pejli

Doba přípravy: 50-60 minut 2-3 porce Polévky 6 názorů

Suroviny

250 g fazolí
1 masox
2 dcl mléka
špetka sladké papriky - nemusí být
1/2 lžičky majoránky
lžíce octu
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si přes noc namočíme. Dáme je vařit do vody s kostkou masoxu a špetkou červené papriky - nemusím být, do změknutí fazolí.

  2. Čtvrtku až polovinu množství uvařených fazolí odebereme do nádobky a vymixujem do kaše tyčovým mixérem.

  3. Vzniklou kaši nalijeme do uvařených fazolí, tím se polévka zahustí, pokud je polévka hustá, rozředíme mlékem sami podle sebe, jak kdo má rád.

  4. Dochutíme octem, majoránkou, popřípadě solí nebo pepřem.

Poznámka

Dietnější polívka, co dodá sílu s minimálními náklady

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Odlehčená fazolačka

Tématické fráze: fazolacka fazole recept odlehčená jídla odlehcena sladka jidla odlehčená jídla recepty odlehčená polévka fazolačka s uzených kostí

Zapomněl/a jsem heslo