Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ořechové štafetky s kávovým krémem

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: podle velikosti nakrájených kousků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 767 kJ /
7 354 kcal
Bílkoviny171,93 g
Tuky321,95 g
Vláknina32,20 g
Cholesterol 2,62 g
Sodík 1,34 g
Sůl2,90 g
Sacharidy905,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky, cukr, rum a vodu vyšleháme do pěny. Ve druhé míse ušleháme z bílků tuhý sníh a 1/4 přidáme do žloutkového krému a pak po částech přidáváme mouku a ořechy. Těsto rozdělíme na tři plechy s pečícím papírem. Pečeme na suchém pečícím papíru. První plech pečeme na 180°C 15 minut, druhé dva plechy dáme současně, na 150 °C a zapneme horkovzdušnou troubu. Necháme lehce zrůžovět, spíše bledé. Po upečení necháme vyjít páru, pak vyklopíme plát papírem nahoru, po chvíli papír opatrně stáhneme. Krok 2: Z mléka a vanilkového pudingu uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout. Povolené máslo, cukr, rumovou tresť vyšleháme do pěny a po částech zašleháme puding a naposled přidáme suchou kávu. Krok 3: Z každého plátu odkrojíme stejnou část, aby to dalo čtvrtý plát, který dáme jako druhý. První plát dáme vrchní stranou dolů, potřeme krémem a střídavě končíme posledním plátem spodní stranou navrch. Dáme do lednice ztuhnout. Krok 4: Čokoládu a tuk rozpustíme ve vodní lázni. Řezy nakrájíme na podlouhlé kousky a vrchní stranou jeden konec smočíme šikmo v čokoládě.

Zveřejněno 27. 6. 2020

Poznámka autorky Jaromira18

Můžeme slepit tři pláty, ale já dala větší plechy a nevešlo by se mi to do lednice.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5NzX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5NzX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, rum, voda, ořechy mleté, mouka hladká, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, mléko, pudink vanilkový, tresť rumová, káva, čokoláda na vaření, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu