Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 375 kJ / 2 241 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,50 g |
Tuky | 203,50 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 230 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 82,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem.
Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm (mohou být i neoloupané se slupkou řádně vydrhnutou) a promícháme s trochou oleje.
Krok 3: Z takto připravených brambor vyskládáme v zapékací misce kolem masa „věneček“.
Krok 4: Na každý kousek masa dáme půlku kompotované broskve, nastrouháme tvrdý sýr a poprášíme troškou mleté papriky.
Krok 5: Takto připravené řízky necháme odležet dva dny v chladu a pak teprve upečeme (asi 25 min.). Podáváme se zeleninovou oblohou, různými zeleninovými saláty a zapíjíme dobrým vínem.
Zveřejněno 20. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Americký řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/koWX
Moje poznámka
Americký řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/koWX
Nejnovější recepty
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno před 13 hodinami
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 21 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 21 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 22 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanellbular - skořicové šneky
Lejji_ před 38 minutami
Falešná dršťková z hlívy
oring před 2 hodinami
Mrkvová buchta
veronika_straka před 2 hodinami
Cuketová buchta
mamina58 před 14 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 16 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 17 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 18 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 18 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 19 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 19 hodinami
Tématické fráze:
americké řízky,
dobré řízky,
řízky z černého bezu,
řízek a brambory,
řízek s bramborem,
dobry rizek,
řízky z brambor,
rizek recept,
americký kuřecí řízek,
řízek s oblohou,
vepřové maso s broskví,
veprove recepty,
brambory a rizek,
řízek,
řízek-foto,
řízek-foto,
brambory na řízek,
brambory jako řízek,
americké brambory s řízkem,
řízek s brambory foto
Suroviny:
řízek vepřový,
brambory,
kompot broskvový,
sýr tvrdý,
paprika sušená sladká,
olej
Komentáře (18)
Bibinko, opravdu jsi nechala v lednici 2 dny plátky masa, na tom broskev a sýr, okolo brambory, pak jsi to dala do trouby a upekla a vyšlo z toho to co je na fotce???