Šípkový likér s pomerančem
Na zimu je velice dobré si udělat zásoby vitamínu C, kterého jsou šípky plné a jsou dám velice snadno dostupné. Do slivovice nebo jiné oblíbené pálenky naložíme šípky s citrusy a skořicí. Po 2 týdnech pak nálev dochutíme sirupem a máme hotovo.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 35 012 kJ / 8 368 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,00 g |
| Tuky | 2,25 g |
| Vláknina | 180,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 32 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 585,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šípky očistíme, odstraníme bubáky a stopky. Poté je rozmixujeme v trošce slivovice a přesypeme do čisté zavařovací sklenice o objemu alespoň 3 litrů.
Krok 2: Zalijeme zbytkem slivovice, přidáme skořici a slupku z jednoho dobře omytého pomeranče. Zavíčkujeme a necháme louhovat 2-3 týdny při pokojové teplotě.
Krok 3: Po době, co se šípky louhovali, připravíme cukerný sirup. Cukr svaříme ve vodě tak, aby se úplně rozpustil a necháme vychladnout.
Krok 4: Obsah sklenice přelijeme přes utěrku, abychom se zbavili chloupků a tekutinu smícháme s vychladlým cukrovým sirupem. Likér lijeme do čistých lahví a uložíme do chladu.
Zveřejněno 28. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šípkový likér s pomerančem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyYk
Moje poznámka
Šípkový likér s pomerančem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyYk
Nejnovější recepty
Kokosové sušenky
Přidáno před 29 minutami
Drážďanská štóla
Přidáno před 2 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí stehýnka Garam masala
Přidáno před 12 hodinami
Bulgurové rizoto
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jehněčí guláš
stanavokr před 1 hodinou
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 3 hodinami
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 9 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 9 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 9 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 11 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 12 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 13 hodinami
Suroviny:
šípky,
skořice celá,
pomeranče,
slivovice,
cukr,
voda
Komentáře (1)