Šípkový sirup s vůní citronu a pomeranče
Šípky jsou ideálním zdrojem vitamínu C, který je v zimě potřeba doplnit. Při podzimní procházce tak můžete nasbírat červené bobulky a zpracovat je na lahodný a zdravý sirup s medem, citrony a pomerančem.
Suroviny pro 1 litr
1litr
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 486 kJ / 8 721 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,29 g |
Tuky | 5,16 g |
Vláknina | 252,42 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 119 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 022,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Převaříme vodu a necháme vychladnout. Šípky očistíme od lístků a nečistot, opláchneme a podrtíme (můžeme použít sáček na uzavírání a paličku na maso).
Krok 2: Poté naložíme drcené šípky do převařené vody a uložíme do lednice na 24 hodin, přidáme 1 citron nakrájený na plátky.
Krok 3: Pak vše dáme do velkého hrnce, přidáme cukr, med a šťávu z pomerančů a citronů a vše pouze zahříváme, nesmíme vařit. Když se cukr rozpustí, vše přecedíme přes sítko s plátnem nebo můžeme použít jemnou gázu či kávový filtr.
Krok 4: Naplníme do čistí, vymyté sklenice a uchováváme v lednici. Sirup je výborný na zimu do čaje, ale také jen do vody.
Zveřejněno 11. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šípkový sirup s vůní citronu a pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j76W
Moje poznámka
Šípkový sirup s vůní citronu a pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j76W
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 19 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 19 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 20 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 8 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 9 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 9 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 9 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 9 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 9 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 10 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 11 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 11 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 12 hodinami
Suroviny:
šípky,
citron,
pomeranče,
cukr třtinový,
med,
voda
Komentáře (1)