Perníčky od Babi perníkářky
Pikantní vůně perníkového koření se snoubí se sladkou vůní medu a provoní nám bydlení během předvánočního času. Pečení a zdobení perníčků je záležitost společně stráveného času s dětmi. Nebo můžete z perníku postavit třeba sladký domeček.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 266 kJ / 3 888 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,97 g |
Tuky | 106,15 g |
Vláknina | 12,20 g |
Cholesterol | 773 mg |
Sodík | 3,58 g |
Sůl | 0,55 g |
Sacharidy | 658,05 g |
Postup přípravy
Perníčky můžeme péct hned, ale ideální je nechat těsto minimálně 24 hodin v lednici uležet. Krok 4: Těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 5 mm a vypichujeme různé tvary a nebo můžeme vyřezat domeček. Krok 5: Pečeme na 180 °C do růžova asi 8 minut. Po upečení ihned potřeme horké perníčky rozšlehaným vejcem. Krok 6: Ozdobíme bílkovou polevou, kterou ručně mícháme vařečkou po dobu 20 minut, až se cukr rozpustí a poleva je krásně lesklá.
Zveřejněno 3. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky od Babi perníkářky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/joOv
Moje poznámka
Perníčky od Babi perníkářky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/joOv
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 14 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 15 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 15 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 15 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 10 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 13 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 13 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 13 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 14 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 15 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 16 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 16 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
med tekutý,
koření do perníku,
soda jedlá,
vejce,
vejce,
bílek,
cukr moučkový
Komentáře (7)