Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 853 kJ / 2 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,71 g |
Tuky | 84,89 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 790 mg |
Sůl | 1,95 g |
Sacharidy | 256,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jak tak brouzdám po netu, narazím na recept na koprovku. To není moc zajímavé, ale diskuse k tomu mne zaujala a tak jsem se připojil s kritikou kvality prodávaných brambor. A jak to tak chodí, odpověděla mi paní Blahová a tak s jejím souhlasem uvádím. Vše bude rychlé.
Krok 2: Z uvedených surovin, každá kuchařka ví jak, uvařit koprovku a na větší kousky nakrájené nové brambory. A teď ten netradiční fígl.
Vyper a osuš salát. Natrhej ho na přiměřené kousky, vlož do talíře, přidej brambory, přelij horkou omáčkou. Případně ozdob uvařeným vejcem a hurá do toho.
Vyper a osuš salát. Natrhej ho na přiměřené kousky, vlož do talíře, přidej brambory, přelij horkou omáčkou. Případně ozdob uvařeným vejcem a hurá do toho.
Zveřejněno 22. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Netradiční valašská koprovka podle babičky paní Blaženky Blahové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mvj3
Moje poznámka
Netradiční valašská koprovka podle babičky paní Blaženky Blahové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mvj3
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 57 minutami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 1 hodinou
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 4 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 5 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 13 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 1 hodinou
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 1 hodinou
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 2 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 3 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 3 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 3 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 5 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 5 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 12 hodinami
Suroviny:
brambory rané,
mléko,
smetana 33%,
máslo,
mouka hladká,
kopr,
salát,
cukr
Komentáře (20)
Mléko z obchodu, byť pojmenované čerstvé, je ošetřené jako každé, které prošlo mlékárnou. Už z praktického hlediska. Kyšku a tvaroh získáme jen z nativního mléka. Ve výrobě se pochopitelně používá syřidlo. Doma můžeme kápnout citronovou šťávu nebo ocet. Já obyčejně nechávám mléko zkysnout v teple v kuchyni 2-3 dny, při krájení, třeba lžící, má ostré hrany. Buď ho rozmíchám a pak to pijeme jako kyšku nebo zahřeji a scedím na tvaroh. Má ale hrubší zrno a hodí se jen na pomazánky ne do pečiva.