Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 360 kJ / 2 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,25 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 547,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme mouku, promícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, vsypeme droždí a zalijeme vodou, po chvilce přidáme semínka a zamícháme vařečkou, aby se vše spojilo. Nemusíme příliš hníst. Přikryjeme utěrkou a při pokojové teplotě necháme kynout minimálně 6 hodin a maximálně 12 hodin. Já jsem zadělala večer a ráno jsem upekla. Kynul 11 hodin. Čím déle kyne, tím má větší oka ve střídce.
Krok 2: Když je těsto vykynuté, připravíme troubu a hrnec, ve kterém budeme péct. Hrnec vyložíme pečícím papírem a přiklopíme pokličkou, vložíme do trouby zahřáté na 250 st. Do horkého hrnce vyklopíme těsto, přikryjeme poklicí a dáme do trouby do spodnější části. Pečeme přikryté 30 minut, pak sundáme pokličku, teplotu snížíme na 230 st. a pečeme 20 minut, kůrka bude krásně křupavá. Hotový chléb vyjmeme z hrnce a necháme vychladnout na mřížce.
Krok 3: Do těsta můžeme přidat různá semínka nebo osmaženou cibuli, škvarky.....
Zveřejněno 28. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrrG
Moje poznámka
Hrnkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrrG
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 3 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 8 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 10 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 1 hodinou
Kuřecí polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 3 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 3 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 4 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 4 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 4 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 6 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 6 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí sušené,
sůl,
voda,
Komentáře (5)