Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 360 kJ / 2 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,25 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 547,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme mouku, promícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, vsypeme droždí a zalijeme vodou, po chvilce přidáme semínka a zamícháme vařečkou, aby se vše spojilo. Nemusíme příliš hníst. Přikryjeme utěrkou a při pokojové teplotě necháme kynout minimálně 6 hodin a maximálně 12 hodin. Já jsem zadělala večer a ráno jsem upekla. Kynul 11 hodin. Čím déle kyne, tím má větší oka ve střídce.
Krok 2: Když je těsto vykynuté, připravíme troubu a hrnec, ve kterém budeme péct. Hrnec vyložíme pečícím papírem a přiklopíme pokličkou, vložíme do trouby zahřáté na 250 st. Do horkého hrnce vyklopíme těsto, přikryjeme poklicí a dáme do trouby do spodnější části. Pečeme přikryté 30 minut, pak sundáme pokličku, teplotu snížíme na 230 st. a pečeme 20 minut, kůrka bude krásně křupavá. Hotový chléb vyjmeme z hrnce a necháme vychladnout na mřížce.
Krok 3: Do těsta můžeme přidat různá semínka nebo osmaženou cibuli, škvarky.....
Zveřejněno 28. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrnkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrrG
Moje poznámka
Hrnkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrrG
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 10 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 11 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové muffins
kahus308 před 3 minutami
Meruňkový koláč
Evellinka před 30 minutami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 2 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 6 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 8 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 9 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 10 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí sušené,
sůl,
voda,
Komentáře (5)