Chléb domácí

Slané pečivo Doba přípravy: 5+15+30+15 2 názory

Slané pečivo Doba přípravy: 5+15+30+15 2 názory

Suroviny

3 hrnky hladké mouky
2 lžičky soli
1 lžička mletého kmínu
7 g suš. droždí
1,5 hrnku vody
cibulka
bylinky
škvarky
salám
skl. mísa s pokličkou

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, sůl, kmín a droždí promícháme v misce, přidáme dle chuti, např. škvarky (10 lžic), nebo bylinky.

  2. Dále přidáme osmaženou cibulku či nakrájený salám na kostičky.

  3. Opět promícháme, zalijeme vodu a promícháme.

  4. Přikryjeme utěrkou a necháme 8 az 12 i třeba 16 hod nakynout.

  5. Po nakynutí zapneme troubu, ve které ohřejeme skl. mísu (cca 15 minut), potom do skl. mísy překlopíme těsto.

  6. Pečeme 30 minut na 230°C zakryté, pak ještě 15 minut na 230°C bez pokličky.

Poznámka od kuchařky

Je opravdu výborný. Nejlepší je škvarkový.

Komentáře k receptu Chléb domácí

  • maiva maiva

    Pěkný chleba,ale myslím, že stačilo přidat foto. Je zde opakovaně;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Vypadá dobře, ale stejný recept tu je už několikrát.

    Odpovědět

Tématické fráze: domaci chleb domácí chleba domácí chléb recept domácí chleba recept recept na domácí chléb recept na domácí chleba recept na chleba nejlepší recept na škvarkový chleba top recepty domaci chleba recepty na domaci chleb recepty na domácí chleba chleba recept domácí chléb recepty domácí škvarkový chléb domácí chléb z droždí domácí chleba recepty domácí chleba top recept domácí chleba z droždí domácí chléb z droždí top recepty domácí chléb s osmaženou cibulkou